Foto: DELFI
Gadu mijā Rīgā uzmirdzējis krāšņs salūts, kuru papildināja muzikāls priekšnesums. Tūkstošiem cilvēku to vērojuši 11. novembra krastmalā, kā arī piedalījušies svētku pasākumos.

Jau ziņots, ka gadu mijā svinību apmeklētājiem bija iespēja vērot svētku uguņošanu, kuras māksliniecisko priekšnesumu nodrošināja SIA "International Fireworks Design", savukārt muzikālo noformējumu veidoja latviešu popmūzikas grupas "Musiqq" dalībnieks un solists Marats Ogļezņevs.

Vecgada vakarā galvaspilsētas viesiem bija pieejama plaša pasākumu programma, tostarp gan muzikāli priekšnesumi, gan nakts slidotava, gan tirdzniecības vietas un svētku uguņošana.

Tāpat vēstīts, ka Jaungada uguņošana Rīgai šogad izmaksāja 17 638 eiro bez pievienotā vērtības nodokļa (PVN), pastāstīja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības vadītāja Zanda Ķergalve. Pēc viņas teiktā, šajā summā ir iekļauta arī priekšnesuma mākslinieciskās koncepcijas izstrāde 700 eiro vērtībā.

Pērn gadu mijas uguņošanas izmaksas bija 25 187 eiro bez PVN.

Jaungada pasākumus 11. novembra krastmalā jau kopš 2012. gada organizē koncertorganizācija "Ave Sol".

Ziņots, ka gadu mijas pasākumi 11. novembra krastmalā šogad rīdziniekiem kopumā izmaksās 160 658 eiro. Tajā skaitā 34 132 eiro ir mākslinieciskās programmas sagatavošanas un realizācijas izmaksas, bet 126 526 eiro – uguņošanas un tehniskā nodrošinājuma izmaksas, kas saistītas ar mākslinieciskās programmas realizāciju, apsardzi, cilvēku plūsmas kontroli, neatliekamās palīdzības nodrošinājumu, teritorijas labiekārtošanu, sakopšanu un citiem darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!