Foto: DELFI

Svētdien, 27. februārī, Rīgā ieradās pirmais autobuss, kas no Ukrainas uz Latviju atveda evakuētos Latvijas valstspiederīgos un viņu ģimenes locekļus.

Autobuss ceļu sāka piektdienas vakarā un ceļā veda 39 cilvēkus.

Patlaban ceļu uz Rīgu turpina otrs Latvijas valstspiederīgo evakuācijas reiss no Ļvivas uz Rīgu un plānots, ka tas Rīgā ieradīsies ap pusnakti.

Savukārt trešais Latvijas valstspiederīgo evakuācijas autobuss patlaban jau atrodas Ļvovā un ceļā uz Rīgu dosies vai nu svētdienas naktī vai pirmdien no rīta, aģentūrai LETA pauda Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris.

Viņš patlaban nevarēja pateikt, cik cilvēki evakuēsies ar trešo autobusu, vienīgi norādīja, ka to varētu nebūt tik daudz kā otrajā autobusā.

Jautāts, vai tiek plānoti vēl kādi evakuācijas reisi, Beķeris sacīja, ka viss atkarīgs no tā, vai cilvēkiem izdosies ierasties Ļvivā. Iespējas organizēt papildus reisus ĀM ir, un, tiklīdz būs nepieciešams, autobusi tiks nosūtīti.

Ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, Ārlietu ministrija aicina arī Baltkrievijā esošos Latvijas valstspiederīgos pamest valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!