Foto: Rīgas Pašvaldības policija

No augusta vidus eksperimentālā kārtā Rīgas pašvaldības policija patruļās izmantos arī "Bolt" elektroskrejriteņus, portālu "Delfi" informēja policijā.

Līdz šim Rīgas pašvaldības policijā (RPP) ir bijušas kājnieku, auto un velosipēdu patruļas, bet nu tām pievienosies arī elektroskrejriteņu patruļas.

Patrulēšanā RPP izmanto "Bolt" nomas skrejriteņus, jo šis uzņēmums cenu aptaujā spējis sniegt izdevīgāko piedāvājumu.

RPP norāda, ka līgums par kopējo summu 140 eiro ir noslēgts ar uzņēmumu uz diviem mēnešiem. Tā nosacījumi paredz, ka vienlaicīgi RPP bez nobraukuma ierobežojuma var izmantot divus elektroskrejriteņus.

Lai gan patrulēšanā elektroskreriteņi tiek izmantoti vien aptuveni nedēļu, tie, pēc RPP paustā, jau ir izrādījušies kā efektīvs pārvietošanās līdzeklis dinamiskajā pilsētas vidē. Pagaidām elektroskrejriteņu patruļas izmanto Rīgas centrā, taču nākamajā sezonā šāda veida patruļas varētu parādīties arī citās apkaimēs, norādīja RPP.

Nomas skrejriteņu izmantošana nozīmē to, ka nepieciešamības gadījumā policists var arī reaģēt uz plašāka spektra izsaukumiem, proti, piemēram, braucot uz konfliktu dzīvoklī, nav jādomā, kur ērti pieslēgt velosipēdu, – nomas elektroskrejriteni var atstāt jebkurā vietā, kur tas netraucē gājējiem vai citiem satiksmes dalībniekiem, skaidro RPP.

Pagaidām līdz siltā laika sezonas beigām elektroskrejriteņi tiek izmantoti eksperimentālā kārtā. Sezonas beigās plānots apkopot kārtības sargu atsauksmes par jauno patrulēšanas rīku, lai lemtu, vai nākamajā sezonā patruļas ar elektroskrejriteņiem vērts turpināt.

Tomēr, lai kāds būtu lēmums nākamajā sezonā, RPP atzīmē, ka velosipēdu patruļas nekur nepazudīs – plānots, ka skrejriteņi būs kā vel viens patrulēšanas rīks, nevis velosipēdu patruļu aizstājējs.

Kā ziņots, jūlija sākumā RPP centrā pastiprināja velosipēdu patruļu skaitu ar mērķi novērst pārkāpumus pret mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem un velosipēdistiem, un mēneša laikā fiksēja 435 pārkāpumus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!