Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Piektdien Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējone cildināja ģimenes, kas palīdz bez vecāku gādības palikušiem bērniem. Valsts prezidenta un Ivetas Vējones pateicības rakstus saņēma Inese un Pēteris Kaļvas, Marija Pupiņa un Aldis Vītiņš, un Ārija un Jānis Martukāni, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Vairāk nekā 200 mazulīši vecumā līdz trim gadiem aug četrās sienās savās gultiņās pilnīgā izolētībā un vientulībā. Katram bērnam ir jādod iespēja izaugt ģimeniskā un mīlošā vidē. Un pirmkārt – šiem mazulīšiem!" sacīja Valsts prezidenta kundze, aicinot Latvijai tās simtgadē 2018. gadā sarūpēt brīnišķīgu dāvanu – ģimenes visiem zīdaiņiem un mazulīšiem.

"Apzinoties šīs jomas atbildību, budžeta projektā tuvāko trīs gadu laikā ik gadu no valsts budžeta iekļauti gandrīz pieci miljoni eiro. Tāpat esmu izvirzījis par mērķi turpināt strādāt pie citiem iespējamiem risinājumiem, kas jūtami uzlabotu audžuģimeņu ikdienu un veicinātu arvien jaunu ģimeņu veidošanos. Mums visiem ir viens mērķis – palīdzēt bērnam izaugt ģimeniskā vidē," pasākumā pauda labklājības ministrs Jānis Reirs.

Savukārt Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis savā uzrunā aicināja veidot tādu valsti, kurā nebūtu iespējams rastiem bāreņiem: "Ir jāstiprina ģimenes vērtības un apzināšanās, ka katrs cilvēks ir pēc Dieva līdzības radīts un tāpēc ir vērtība. Ir jāstrādā pie ekonomiskās izaugsmes un jāsakārto likumdošana, jo uz bāreņiem nevar ietaupīt. Būs tikai dārgāk. Tas viss ir jādara un vēl daudz vairāk."

Cildinot ģimenes, kas palīdz bērniem uzaugt, kā arī iestājoties par tiem 1470 bērniem, kas šobrīd aug bērnunamos, Renārs Kaupers un grupa "Latvian Voices", kā arī puiši no grupas "Olas" sniedza muzikālus priekšnesumus.

Valsts prezidents un Iveta Vējone Bāreņu dienai veltīto tikšanos rīko ar mērķi pateikties ģimenēm, kuras savās mājās uzņem bez vecāku gādības palikušos bērnus, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību teju pusotram tūkstotim bērnu, kas aug bērnunamos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!