Pirmdien Rīgu pārņēmis sniegputenis, kas bieži vien mijas ar rudenīgām lietusgāzēm.

Par laikapstākļiem spriež arī sociālo tīklu lietotāji - viņi, galvenokārt, secina, ka līst sniegs vai snieg lietus un šķendējas, ka laikapstākļi šodien mainās pavisam strauji. Daļa cilvēku priecājas un cer, ka sniegs noturēsies, tomēr netrūkst arī skeptiķu.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi atzīmē, ka, lai arī sestdien no rīta Latvijas austrumos vietām sniega segas biezums sasniedza pat septiņus centimetrus, turpmākajās dienās sniegs strauji kusa, pirmdien no rīta tikai Alūksnes, Lielpeču un Zosēnu novērojumu stacijās sniega segas biezums bija 1-2 centimetri.

Fragmentāra sniega sega valsts austrumu daļā būs arī tuvākajās dienās, bet nedēļas otrajā pusē, kad vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, esošā sniega sega izkusīs, bet jauna siltajos apstākļos neveidosies.

Vēl šīs nedēļas sākumā un vidū no ziemeļrietumiem Latvijā ieplūdīs nedaudz vēsākas gaisa masas, naktīs sals gaidāms gandrīz visā Latvijā, vietām termometra stabiņš naktī uz otrdienu noslīdēs pat līdz -5...-7 grādiem, bet jau nākamajās naktīs sals mazināsies, bet nedēļas otrajā pusē, vējam atkal iegriežoties no dienvidrietumiem, nepiesals pat nakts laikā. Šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā pastāv varbūtība, ka tiks uzstādīti pat jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Pirmdien un otrdien, pateicoties siltajiem Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņiem, veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nesīs gan slapju sniegu un sniega graudus, gana arī lietu, naktī valsts austrumos gaidāms arī sniegs. Trešdien, pastiprinoties nelielam augsta spiediena atzaram, nokrišņu būs vēl mazāk, bet jau ceturtdien Latviju no rietumiem sasniegs jauna plaša nokrišņu zona, kas atnesīs lietu, vien pašā sākumā valsts austrumos gaidāms arī sniegs, slapjš sniegs.

Pa laikam līs arī turpmākajās šīs nedēļas dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!