Foto: LETA
Rīgas Kongresu namā notiekošais Lieldienu labdarības gadatirgus liek pamatus senioru darinājumu gadatirgu tradīcijai, šodien, atklājot pasākumu, sacīja tā rīkotāji.

Rīgas domes Sociālās komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa pauda prieku, ka Lieldienu labdarības gadatirgū piedalās tik kupls skaits dalībnieku - ap 100 senioru, un pauda cerību, ka līdzīgi pasākumi notiks arī turpmāk. Nākamais šāda veida gadatirgus plānots Ziemassvētkos. "Cerams, Ziemassvētkos un citos svētkos dalībnieku skaits būs vēl kuplāks," atzina Veidiņa.

Savukārt biedrības "Pensionāru iespēju centrs" pārstāvis Andrejs Berdņikovs norādīja, ka biedrības mērķis ir sniegt senioriem platformu, kas ļautu tiem radoši izpausties un varētu piedāvāt savus darinājumus patērētājiem. Berdņikovs atzina, ka nākotnē plānots arī radīt interneta veikalu, kur seniori varētu tirgot savus darinājumus.

Savukārt sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Eiropas Parlamenta (EP) deputāta amata kandidāts Andrejs Mamikins, kuru pasākuma laikā Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) priekšsēdētājs Andris Siliņš pieteica kā žurnālistu, atzina, ka viņš ir uzaudzis pie saviem vecvecākiem, tāpēc viss, ko Mamikins dzīvē ir sasniedzis, ir bijis iespējams, pateicoties vecvecākiem. "Nekur nejūtos tik omulīgi kā starp senioriem, pat neraugoties uz vecuma atšķirību," teica EP deputāta amata kandidāts.

Lieldienu labdarības gadatirgu apmeklēja plašs interesentu loks - gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi. Tirdziņā iespējams iegādāties visdažādākās lietas, piemēram, rotaslietas, saldumus, adītas zeķes, tamborētas cepures un apģērbu, koka priekšmetus virtuvei, bižutēriju, mākslas darbus utt.

Tāpat plaši pārstāvēts ar Lieldienu tematiku saistītu produktu klāsts, piemēram, tamborētas olas un cāļi, filcēti un šūti zaķi utt.

Jau ziņots, ka Lieldienu labdarības gadatirgū, kas Rīgas Kongresu namā notiek šodien un rīt, savus darinājumus piedāvā ap 100 pensionāru un invalīdu no Rīgas un reģioniem. Tāpat gadatirgus laikā notiks vairākas diskusijas par senioru iespējām gūt papildu ienākumus.

Lieldienu labdarības gadatirgu LPF un biedrība "Pensionāru iespēju centrs" rīko jau otro gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!