Foto: LETA
Ceturtdienas pusdienlaikā Maskavas ielā, Rīgā, virzienā uz Rumbulu, izcēlies kūlas ugunsgrēks, kā arī degušas autokapsētas teritorijā esošās automašīnas un to detaļas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portāls "Delfi" uzzināja, ka izsaukums uz Maskavas ielu saņemts pulksten 12.40. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka deg pērnā zāle, vieglās automašīnas un riepas.

Lielā vēja dēļ pastāvēja uguns izplatīšanās draudi, papildina VUGD.

Pulksten 13.55 ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, kurā 4,5 hektāru platībā dega kūla un atkritumi, kā arī auto kapsētas teritorijā izvietotā 21 automašīna un 100 metri ar automašīnu detaļu atkritumiem.

Ugunsdzēsēji jau vairākkārt atgādinājuši, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma darbība. Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!