Foto: Publicitātes foto

Pirmdien sākta Speciālo uzdevumu vienības kazarmas būvniecība, iemūrējot piemiņas kapsulu, pavēstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.

Ģenerālleitnants Raimonds Graube atzina – neskatoties uz to, ka Speciālo uzdevumu vienības spēja jau iepriekšējos gados bija noteikta par prioritāro, līdz šim nozarei nepietika līdzekļu, lai būvētu jaunu kazarmu.

"Ar šīs kazarmas būvniecību ir iespēja kaut nedaudz atdot mūsu spēju attīstības parādu," viņš teica, uzsverot, ka vienība pelnījusi novērtējumu un daudz labākus sadzīves apstākļus.

"Viss jau sākas galvās – mēs varam nopirkt ieročus, mēs varam nopirkt sakaru līdzekļus, bet ir nepieciešama ticība, pārliecība un novērtējuma sajūta, ko jūs karavīri šeit Speciālo uzdevumu vienībā esat pelnījuši," uzsvēra Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) uzsvēra, ka Speciālo uzdevumu vienība ir viena no nozares attīstības prioritātēm. "25 gados Speciālo uzdevumu vienība ir apliecinājusi spēju profesionāli veikt valstiski un starptautiski svarīgus uzdevumus plecu pie pleca ar citu valstu elitārāko vienību kaujiniekiem," viņš uzsvēra.

Kazarmas projektu plānots īstenot līdz nākamā gada rudenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!