Foto: DELFI
Tuvākajās dienās plānots sākt demontāžu ugunsgrēkā cietušajai Kalnciema grausta daļai, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Otrajos Ziemassvētkos būvnieki paguva demontēt iekšējās pagalma puses ēkas sienas, neskarot ēkas ārējo un vēsturisko fasādi.

Drīzumā sāksies būvgružu izvešana, bet pēc tam konstruktoru un Valsts policijas pārstāvju uzraudzībā darbinieki sāks demontēt ugunsgrēkā cietušo ēkas daļu.

Darbu izmaksas sedz īpašnieks, atgādināja Gailīte.

Vēstīts, ka Rīgas dome 19. decembrī vienojās ar novembrī izdegušā Kalnciema grausta īpašniekiem par ēkas bīstamo konstrukciju demontēšanu līdz drošam līmenim.

Kad īpašnieks būs pabeidzis bīstamo elementu demontāžu, Rīgas dome skatīs atsevišķu lēmumprojektu par īpašuma piespiedu sakārtošanas plānu.

Pēc Rīgas domes pasūtījuma SIA "CMB" veica izdegušā grausta tehnisko apsekošanu, secinot, ka ēkai Kalnciema ielā 2b izdegušas jumtu konstrukcijas, bet izdegušie materiāli sakrituši ēkas pirmajā stāvā, norādīja Dzirkalis. Izdegušas arī logu ailu pārsedzes, tāpēc nesošās sienas ir zaudējušas sākotnējo nestspēju, kļuvušas nestabilas. "Apgalvot, cik bīstamība ir liela, nav iespējams," norādīja "CMB" vadītājs Artis Dzirkalis. Viņš piebilda, ka sliktā stāvoklī ir arī Kalnciema ielā 2b esošā ēkas daļa Raņķa dambī 14.

Ziņots, ka naktī uz 25. novembri ēkā Kalnciema ielā 2B daļā izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!