Foto: LETA

Lauki ir milzīga Latvijas privilēģija, kas jāprot izmantot, atklājot Latvijas simtgadei veltīto pasākumu "Lauki ienāk pilsētā", uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņaprāt, pasaulē nemaz nav tik daudz valstu, kur ir tik tīri, sakopti un zaļi lauki kā tas ir Latvijā. "Lauki ir un būs Latvijas tautsaimniecības būtiska un svarīga sastāvdaļa," sacīja premjers.

Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis teica, ka laukos mājo Latvijas spēks - tie bija svarīgi gan valsts dibināšanas brīdī, gan ir svarīgi tagad. "Lauki - tā ir iespēja pelnīt. Zemnieki negaužas, bet strādā. Un arī mums visiem vajag mazāk sūdzēties, bet vairāk strādāt," sacīja prezidents.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) akcentēja, ka mēs visi esam nākuši no laukiem un uzsvēra lauku cilvēku ieguldījumu tautas garīgajā izaugsmē.

Tikmēr zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) informēja, ka pasākumā ir pārstāvēti vairāk nekā 200 uzņēmumi - sastopami gan piensaimnieki, gan meža un zivju nozaru pārstāvji, maizes cepēji, augkopības un dārzkopības uzņēmumu pārstāvji, bitenieki, plašā lokā mājražotāji un citi.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākums ir plaši apmeklēts, 11. novembra krastmalu piepildījuši vairāki tūkstoši interesentu. Cilvēki bauda saulaino dienu, sarunājas ar uzņēmējiem un aplūko viņu piedāvājumu, ēd un arī vienkārši pastaigājas.

Kā ziņots, pasākums "Lauki ienāk pilsētā" Rīgā, 11. novembra krastmalā, norisināsies līdz pat pulksten 20. Kā informēja pasākuma organizatori, ikvienā no pasākuma pārstāvētajām jomām katrs pats varēs pamēģināt, piedalīties, pieskarties, pasmaržot, izgaršot, sadzirdēt un ieraudzīt to, ko ikdienā dara lauksaimnieki, mežsaimnieki, dārzkopji, biškopji un zivsaimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!