Foto: Ritvars Stankevičs

Šogad Lielās talkas mājas lapā reģistrētas 1968 talkas vietas, kas ir otrs augstākais kopš Lielās talkas pastāvēšanas, informēja Lielās talkas sabiedrisko attiecību konsultante Nikola Matjušenko.

Lielāks skaits pieteikto talku bijis 2018. gadā - 2000 talkas vietas.

Šogad no pieteiktajām talkām 1082 ir atkritumu savākšanas, 553 labiekārtošanas talkas un 333 individuālās talkas.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, ne visi cilvēki, kuri piedalījās talkā, atzīmē savu veikumu. Vairāk informācijas par to, cik bijis individuālo talkotāju, būs iespējams pateikt, pēc informācijas apkopošanas par savāktajiem talkas maisiem.

"Esmu gan pārsteigta, gan gandarīta par to, cik liela ir mūsu iedzīvotāju atsaucība, īpaši pašreizējos apstākļos. Acīmredzot, cilvēki ir noilgojušies pēc aktivitātēm, kopā būšanas un pozitīva noskaņojuma, ko talka pavisam noteikti nodrošina," saka Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Viņa pateicas visiem, par šodien paveikto darbu Latvijas labā.

Foto: Ritvars Stankevičs

Lielās talkas koordinatori ir novērojuši lielu cilvēku līdzdalību talkā. Kā stāsta Preiļu novada Lielās talkas koordinators Kristaps Určs, šogad talka aptver visu Preiļu novadu.

Viņš novērojis lielu individuālo talku skaitu, kā arī daudz ģimeņu talku. Preiļu novada jauniešu centrs šogad rīkojis "ploggingu" jeb skriešanu, vienlaikus vācot atkritumus, lai šādā veidā gan ieinteresētu jauniešus piedalīties talkā un dažādotu tās norisi, gan iesaistītu tos āra sporta aktivitātēs un veicinātu aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

Cēsu novada Lielās talkas koordinatore Signe Ķerpe informēja, ka līdz pat sestdienas rītam saņēma iedzīvotāju jautājumus par talkas pieteikšanas iespējām un norises kārtību šī brīža apstākļos.

Talkas dalībnieki pozitīvi novērtējuši iespēju saņemt maisus "Maxima" veikalos.

Ievērojot piesardzību, pārsvarā tika pieteiktas individuālās vai ģimenes talkas, kā arī dažas kolektīvās atkritumu savākšanas talkas.

Kā ziņots, šodien no pulksten 9 līdz 15 vairāk nekā 1200 vietās Latvijā 14. reizi notika Lielā talka, lai sakoptu vai labiekārtotu savu tuvāko apkārtni, informēja Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Lielās talkas dalībniekus organizatori aicina līdz svētdienai iesūtīt fotoattēlus no savas talkas vietas, kur tā redzama pirms un pēc talkas darbiem. Attēlus jāsūta uz e-pastu "talkas@talkas.lv".

Lielā talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma jaunais Valsts prezidents Levits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!