Foto: Publicitātes attēli
Spēcīgā vēja, kas pluinīja Latviju pagājušajā svētdienā, dēļ vairāki dienesti strādāt pastiprinātā režīmā, lai novērstu vēja radītos postījumus. Viens no uzņēmumiem, kas saskārās ar palielinātu darba apjomu, bija arī AS "Sadales tīkls", kura uzdevums bija novērst elektroapgādes traucējumus.

Jau vēstīts, ka, pēc provizoriskiem datiem, svētdienas vētra Latvijā kopumā radīja lielākos postījumus kopš 2017. gada 12.augusta, kad plosījās spēcīgs pērkona negaiss.

Daudzviet Vidzemē dienvidrietumu un pēc tam rietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 25 metrus sekundē (m/s), Salacgrīvas ostā sasniedzot pat 30 m/s. Oficiālajās novērojumu stacijās stiprākās vēja brāzmas bija 25 m/s Ainažos un Daugavgrīvā, 26 m/s Valkā un 27 m/s Priekuļos. Privātajās meteostacijās reģistrētas brāzmas līdz 25 m/s Alūksnē, 28 m/s Smiltenē un 30 m/s Salacgrīvas ostā.

Likvidējot vēja radītos postījumus, piemēram, ugunsdzēsēji devās uz vairāk nekā 170 izsaukumiem. Vairumā gadījumu izsaukumi bija par kokiem, kas pārkrituši par ceļa braucamajām daļām vai gājēju ietvēm, bet saņemti arī izsaukumi par kokiem, kas nolūzuši uz automašīnām, ēku tuvumā vai arī uz ēkām, elektrības vai apgaismes vadiem, kā arī vējš atrāvis nelielus gabalus no ēku fasādēm, rītā pēc vētras portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Negadījumos bija arī cietuši cilvēki, kad koks uzgāzies automašīnai, kurā atradās cilvēki.

Savukārt AS "Sadales tīkls" elektromontieri diennakts laikā bija novērsuši 590 vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrotīkla bojājumus, ko svētdien izraisīja stiprais vējš.

Dienas laikā 147 mobilizētās elektromontieru brigādes nomainīja 150 gaisvadu elektrolīniju balstus, 280 vietās savienoja trūkušos elektrolīniju vadus un no elektrolīnijām noņēma 197 kokus un to zarus, atjaunojot elektroapgādi klientiem, iepriekš informēja uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!