Foto: DELFI Aculiecinieks

Eļļa, ko trešdien, 17. augustā Tallinas ielā centās savākt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un kas ielu daļēji bloķēja uz vairākām stundām, izlijusi pārtikas koncerna "Orkla Latvija" sadarbības partnerim pārtikas atkritumu savākšanas uzņēmumam "Moss&Moss", noskaidroja portāls "Delfi".

Eļļa izlija no "Moss&Moss" automašīnas, kas devās prom no "Orklas" ražotnes pa Tallinas ielu. Kā portālam "Delfi" pastāstīja "Moss&Moss" valdes loceklis Jānis Moss, uz ceļa todien izlija aptuveni 100 līdz 130 litri rapšu eļļas.

Pēc viņa teiktā, par zaudējumiem šobrīd esot pāragri spriest, bet negadījums katra ziņā esot "Moss&Moss" atbildība.

Lai gan atsevišķi zinātāji iepriekš pieļāva iespēju, ka Tallinas ielas posms, uzlīstot lietum, atkal kļūs slidens, portāls "Delfi" pārliecinājās, ka pirmdienas rīta pusē, kad galvaspilsētu šķērsoja lietus mākoņi, nokrišņi asfalta slīdamību būtiski nav ietekmējuši.


Pēc "Lursoft" datiem 2004. gadā reģistrētā SIA "Moss&Moss" kā darbības veidus norādījusi atkritumu savākšanu (izņemot bīstamos atkritumus), šķirotu materiālu pārstrādi, otrreizējo pārstrādi un atkritumu savākšanu.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Moss, kuram pieder ap 59,86 % uzņēmuma, bet Kasparam Prindulim un Alīnai Avgucevičai katram pieder ap 20,07% uzņēmuma kapitāla. 2020. gadā "Moss&Moss" apgrozīja 613 941 eiro un gadu noslēdza ar 53 320 eiro peļņu.

"Orkla Latvija" kopējais apgrozījums 2020. gadā bija 104,2 miljoni eiro. "Orkla Latvija" pārstāv tādus zīmolus kā "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Taffel the Original Snacks", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Latplanta", "Abba" un citus.

Jau ziņots, ka VUGD izsaukumu uz Tallinas ielu Rīgā saņēma trešdien, 17. augustā, pulksten 13.56. Tika ziņots, ka apmēram 700 metru garumā izlijusi, visticamāk, pārtikas eļļa.

Satiksme uz vairākām stundām bija bloķēta Tallinas ielas posmā no Zvaigžņu līdz Deglava ielai.

Ceļu uzturētāji šo posmu nokaisīja ar smiltīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!