Foto: Foto: Andris Barbans, Artūrs Ķipsts.

Tēva dienai veltītajā gājienā Rīgas centrā svētdien devās ap 500 dalībnieku, lielākoties ģimenes ar dažāda vecuma bērniem, novēroja aģentūra LETA.

Dalībniekiem rokās bija krāsaini baloni, kā arī plakāti, kurus rotāja tādi uzraksti kā "Esmu lepns, ka esmu tētis", "Mana goda ģimene", "Es mīlu Tevi tēti" un citi.

Gājiens sākās pie Brīvības pieminekļa un Zemessardzes orķestra pavadījumā noslēdzās Vērmanes dārzā, kur līdz pat plkst.17 organizācija "Mammamuntetiem.lv" rīko īpaši tēviem veltītu festivālu.

Kā novēroja aģentūra LETA, festivāls jau patlaban ir kupli apmeklēts.

Ieeja un aktivitātes tajā ir bez maksas. Pasākumā gaidāms gan koncerts, gan dažādas aktivitātes visai ģimenei, tostarp stafetes, eksperimenti, izzinoši priekšnesumi un spēles, radošās darbnīcas, brīvdabas boulings, dabas sporta zāle, degustācijas un citas aktivitātes.

Svētku mērķis ir Latvijas ģimenēs stiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tēviem paldies, aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē un veicināt tētu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā.

Kā norādīja vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, piedalīšanās Tēva dienas gājienā daudzām ģimenēm ir kļuvusi par tradīciju - atsevišķas ģimenes esam jau ievērojuši. "Šīs ģimenes ir ieviesušas arī savas tradīcijas - gājienam īpaši saposties, piemēram, visiem ir krekli ar tematiskiem saukļiem. Tāpat esam novērojuši, ka gājienā piedalās arvien vairāk topošo vecāku, kā arī jaunie vecāki, kam mazulis ir ratiņos. Priecājamies arī par to, ka gājienā arvien vairāk iet ģimenes kopā ar vecvecākiem," viņa uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!