Foto: LETA
Trešdien Rīgā, trolejbusam iebraucot piecstāvu ēkas sienā pēc sadursmes ar vieglo automašīnu, tas izsitis caurumu vienā no ēkas pirmā stāva dzīvokļiem.

Dzīvokļa iemītniece pastāstīja, ka trolejbuss ietriecies sienā vietā, kur bijusi novietota viņas mātes gulta. Nelaimes brīdī gan istabā neviens nav atradies. Pēc viņas teiktā, trolejbusa stanga iztriekusies caur istabu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pārstāve Agrita Vītola sacīja, ka trolejbuss, iebraucot ēkas sienā, izsitis apmēram divus kvadrātmetrus lielu caurumu. Viņa teica, ka notikuma vietā bija ieradies Rīgas Būvvaldes būvinženieris.

Pēc dzīvokļa iemītnieces paustā, dzīvoklī uzturēties neesot liegts. Esot piedāvāts pagaidām caurumu aizklāt ar plēvi.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns pavēstīja, ka ēku, kuras sienā iebrauca trolejbuss, ir apsekojis būvvaldes būvinspektors un nekādas plaisas konstrukcijās nav konstatējis. Līdz ar to arī apdraudējums, kā rezultātā būtu jāveic cilvēku evakuācija, nav konstatēts.

Pēc Butāna sacītā, rīt notikuma vietā ieradīsies nama pārvaldnieks ar savu būvinženieri. Plānots, ka viņi noņems nost ēkas apšuvumu, lai vēl detalizētāk izvērtētu situāciju. Ēkai nodarīto bojājumu apsekošanā piedalīsies arī Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektors.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informē, ka notikušā negadījuma apstākļus sīkāk izmeklēs policija. Uzņēmuma rīcībā esošā informācija un dati liecina, ka negadījums notika, jo vieglās automašīnas vadītājs neievēroja ceļu satiksmes noteikumus un ietriecās pa galveno ceļu braucošā trolejbusā. Trieciena rezultātā trolejbusa vadītājs zaudēja spēju vadīt transporta līdzekli un ietriecās dzīvojamās mājas sienā.

"Šobrīd pats svarīgākais, lai cietušie un trolejbusa vadītājs atgūst spēkus un veselību," vēl uzņēmumā.

Kā vēstīts, šajā avārijā, kas notika Prūšu un Bultu ielas krustojumā, cietušas sešas personas, kuras ar vidēji smagām traumām nogādātas slimnīcā, apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Cietušie cilvēki atradās negadījumā iesaistītajos transportlīdzekļos, norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!