Foto: Publicitātes foto

Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas "Viche" humānais konvojs, kas izbrauca no Rīgas 3. maijā, sasniedzis galamērķi – Kijivu, portāls "Delfi" uzzināja Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijā.

Kravu nodošana Ukrainas aizstāvjiem notika Mihaila laukumā pilsētas centrā. Konvoju tur satika arī "Viche" valdes priekšsēdētāja Oksana Sičko – viņa šobrīd atrodas Ukrainā.


"Viche" organizē humānās kravas tādā veidā, lai tās maksimāli ātri varētu sniegt labumu frontē. Šoreiz palīdzību saņēma Ukrainas bruņoto spēku, Nacionālas gvardes, teritoriālas aizsardzības un robežsargu vienības.

"Mēs ļoti atbildīgi izturamies pret ziedojumiem, ko saņemam no uzņēmējiem, Latvijas iedzīvotājiem vai sadarbības partneriem, piemēram, labdarības fonda Ziedot.lv. Mūsu mērķis nav tikai atdot preces kuram katram, bet mēs vēlamies tās aizgādāt tieši tiem, kam šīs lietas patiesi ir nepieciešamas," uzsvēra Sičko.

"Ja krava tiktu nodota uz robežas, vienkārši atvestu un pateiktu, ka palīdzība uzvarai ir atvesta, tad nav zināms, kad tā sasniegtu fronti. Bet mēs kravas pievedam tieši cīņu vietās. Vai nu mēs paši braucam uz karstajiem punktiem, vai arī vienību pārstāvji atbrauc pretī uz Kijivu, kā tas notika šoreiz. Tādēļ arī mēs visās ierīcēs liekam iekšā baterijas un akumulatorus, ievietojam tās katrā iekārtas kastītē. Ģeneratorus dažkārt aprīkojam ar motoreļļu un pagarinātāju, lai tie būtu tūlītēji izmantojami bez vajadzības tērēt laiku, kamēr tiek sagādāti šie nepieciešamie piederumi," skaidro Sičko.

Humānās kravas organizēt palīdz uzņēmums "Latvijas Finieris", fonds "ziedot.lv", pianists Andrejs Osokins, veikals "Militaryshop.lv", iniciatīva "Stopify", uzņēmums "Gaujas koks", kompānija "West kredit", kompānijas "Stiga RM" un "NewFuels RSEZ", uzņēmuma "Latvenergo" kolektīvs, biedrības "Tavi draugi" un "Tev", fonds "Uzņēmēji mieram", Latvijas mednieku savienība, kā arī vairākas citas nevalstiskās organizācijas.

Un, protams, tas nebūtu iespējams bez Latvijas iedzīvotāju aktīvas iesaistes, kuri atbalsta labdarības iniciatīvas ar saviem ziedojumiem, norāda "Wiche".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!