Sestdien lielā daļā Latvijas teritorijas plosījās negaiss ar lietusgāzēm, zibeņiem, spēcīgām vēja brāzmām un krusu, nodarot postījumus gan dabai, gan īpašumiem.

"Delfi" aculiecinieka atsūtītos video un fotoattēlos redzami vēja postījumi Saulkrastos. Attēlus ar Saulkrastos lauztiem kokiem un to zariem publicē arī "Facebook" lietotāji.

Jau ziņojām, ka vētras sagāzti koki sestdien pievakarē apturēja vilcienu satiksmi uz Saulkrastiem. Bojājumi tika novērsti un vilcienu kustība atjaunota tikai naktī uz svētdienu.

Tāpat vētras dēļ bez elektrības palika tūkstošiem iedzīvotāju. Svētdien joprojām turpinās elektrolīniju remontdarbi. Krītoši koki arī traumēja cilvēkus.

Vispirms sestdien valdīja tveice un tika pārspēts nacionālais karstuma rekords ar teju +34 grādiem Bauskā. Pēcpusdienā, vakarā un naktī savukārt Latvijā plosījās negaiss.

Vēja brāzmas Baltijas valstīs sasniedza pat 38 metru sekundē lielu ātrumu un tika novēroti pat sešus centimetrus lieli kuras graudi. Latvijas sociālo tīklu krusas attēlus var apskatīt šeit. Savukārt te redzamas brangā krusa Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!