Foto: Saeimas administrācija

Piektdien, 5. augustā, Saeimas telpās notika Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) rīkotā 14. Saeimas vēlēšanu numuru izloze, kurā pirmo numuru ieguva "Jaunā Vienotība", bet 19. numuru – "Republika". Portāls "Delfi" piedāvā ielūkoties izlozes norisē.

Saeimas fotogrāfu notvertajās bildēs redzams, ka lielākā daļa politisko partiju pārstāvju, neskatoties uz ārā valdošo svelmi, uz svinīgo pasākumu bija ieradušies uzvalkos. Tiesa, politiskās partijas "Tautas varas spēks" pārstāvis Valentīns Jeremejevs pāri uzvalkam bija uzvilcis zaļu celtnieku vesti, uz kuras bija redzams viņa agrāk pārstāvētās organizācijas "Tautas varas fronte" nosaukums.

Jau vēstīts, ka Rudenī gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās ar otro numuru startēs Latvijas krievu savienība, bet trešo – Zaļo un zemnieku savienība.

"Tautas kalpi Latvijai" būs ceturtais numurs. Piekto kārtas numuru izlozēja partija "Suverēnā vara", bet sesto – "Kristīgi progresīvā partija".

Septītais numurs izlozē tika "Saskaņai" astotais partijai "Stabilitātei!", devītais - "Tautas varas spēks", bet desmitais – "Vienoti Latvijai".

Nacionālā apvienība izlozēja 11. numuru, "Latvija pirmajā vietā" – 12. kārtas numuru, bet 13. numurs tika "Konservatīvajiem".

"Katram un katrai" startēs ar 14. numuru, "Progresīvie" ar 15. numuru un "Attīstībai/Par!" ar 16. numuru.

Ar. 17. numuru vēlēšanās startēs "Apvienība Latvijai", ar 18. numuru – "Apvienotais saraksts", bet ar 19. numuru – "Republika".

14. Saeimas vēlēšanas norisināsies 1. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!