Foto: LETA

No pirmdienas, 2. maija, Uzvaras laukumā skatāma fotogrāfiju izstāde "Slava Ukrainai! Varoņiem slava!", portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Domē skaidro, ka izstādē līdz 15. maijam varēs redzēt Ukrainā notiekošā kara skaudro ikdienu. Uzvaras laukumā tiks izvietoti 16 četru plakņu stendi ar lielformāta fotogrāfijām un informāciju par karu Ukrainā. Visas fotogrāfijas ir rūpīgi atlasītas un iegādātas no starptautiskām ziņu aģentūrām Eiropā, norāda domē.

"Mēs bijām pārliecināti, ka tā nekad vairs nenotiks. Taču kopš 24. februāra satricinošā rīta ir pagājuši divi mēneši. Katra diena sākas ar jautājumu "Vai Kijiva vēl turas?". Turas. Un turēsies. Tomēr ostas pilsētas Mariupoles vairs nav," norāda žurnāliste, tekstu autore Ingvilde Zālīte.

Izstāde ir veidota, atsaucoties pilsoņu iniciatīvai "Izveidot fotoizstādi Uzvaras parkā par Krievijas veiktā kara postījumiem Ukrainā" platformā "ManaBalss.lv". To organizē Rīgas pašvaldība, un tās kurators ir fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.

"Dzīvojot Rīgā, mierā un klusumā, ir grūti noticēt, ka tik brutāli tiek iznīcināta lepna, brīvību mīloša nācija, bet liela Eiropas valsts – metodiski pārvērsta drupās. Mēs apbrīnojam Ukrainas tautas drosmi un sīkstumu. Un ceram, ka šie noziegumi pret cilvēci tiks sodīti," piebilst Zālīte.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) vietnē "Twitter" norāda, ka izstāde paliks līdz 15. maijam, taču to uz brīdi pārvietos vairāk zālienā, jo Valsts policija tur plāno pirms 9. maija izvietot norobežojošās barjeras.

Tāpat Staķis atzīmē, ka piemineklis ir starptautiska līguma objekts, tāpēc par to augstākajā līmenī, kopīgā formātā jālemj Saeimai, Ārlietu ministrijai, Tieslietu ministrijai, premjera birojam un Rīgas domei.

"Jāvienojas par procesu, kādā demontāža veicama; kas jālemj katrai institūcijai," piebilst mērs.

Jau vēstīts, ka Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau otro mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!