Foto: DELFI
Ceturtdien ar vairākiem pasākumiem Uzvaras parkā Rīgā tiek atzīmēts 9. maijs, kas ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli daudzu krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā un ik gadu Uzvaras parkā norisinās pasākumi, kas pulcē lielu skaitu interesentu, vienlaikus izpelnoties arī daļu sabiedrības kritikas.

Ceturtdienas vakarā Rīgā, pie Uzvaras parka, kur norisinās tā dēvētās "Uzvaras dienas" svinības, tramvajs notriecis divas gājējas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica, ap pulksten 22.15 policija saņēma informāciju, ka zem tramvaja pakļuvušas divas personas - gājēji. Negadījuma dēļ notikuma vietā uz brīdi bija slēgta transporta kustība.

Kā aģentūra LETA uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, abas zem tramvaja pakļuvušās personas ir sievietes, kuras negadījumā guvušas smagus savainojumus. Viņas nogādātas slimnīcā, būdamas pie samaņas. Mediķi notikuma vietā ieradušies acumirklī, jo vairākas brigādes dežūrējušas turpat, tieši blakus Uzvaras parkam.

Līdz pulksten 23 policija par dažādiem administratīviem pārkāpumiem policija aizturējusi 15 cilvēkus, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Deviņi protokoli noformēti par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā, viens – par atrašanos narkotisko vielu iespaidā, viens – par sīko huligānismu, viens – par PSRS simbolikas izmantošanu, divi par dzīvesvietas nedeklarēšanu, un vēl viens protokols par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.

Jau vēstīts, ka līdz pulksten 20 Valsts policija aizturējusi astoņas personas par dažādiem administratīvajiem pārkāpumiem, bet līdz pulksten 17 policija kopumā bija aizturējusi četras personas par administratīvajiem pārkāpumiem.

No rīta vairāki simti cilvēku ar partijas "Saskaņa" vadību priekšgalā jau nolika ziedus Uzvaras parkā. Ceremoniju no malas vērojis arī kāds vīrietis, kuram bija plakāts ar aicinājumu "kaunēties svinēt okupāciju". Pamanot vīrieti, vairākas sievietes izrādīja nepatiku pret plakāta saturu un prasīja to aizvākt, tāpēc pasākuma organizatori un pašvaldības policijas pārstāvji ceremonijas beigās lūdza vīrieti pamest parka teritoriju.

Atstāt parka teritoriju lūgts arī kādam citam vīrietim, kurš uz parku bija ieradies ar plakātu, kurā uzsvērta nepieciešamība Latvijā zināt valsts valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!