Sestdien, 5. septembrī, pulksten 15.30 no "Splendid Palace" studijas portāls "Delfi" festivālā piedalijās ar diskusiju "Vai žurnālistikai mūsdienās ir nākotne?". Sarunas video ieraksts pieejams šeit.

Diskusijā piedalījās "Delfi" žurnāliste Sanita Upleja, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas vidusskolniece, topošā žurnāliste Laura Elizabete Jansone, LU Sociālo zinātņu fakultātes studente Laura Selīna Puķe, "ReTV" Ziņu dienesta žurnāliste Santa Ādamsone, Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondents Kristaps Feldmanis un TV raidījumu vadītājs un žurnālists Kārlis Streips.

Diskusiju moderēja reklāmas un mediju satura veidotājs Mārtiņš Pavasaris.

""Lampa" drīzāk ir identitātes krīzes, nevis sarunu festivāls. Šodien, kur vien skaties, tur kādam ir šī krīze, un viņš šo ķezu, tāpat kā iesnas, ņem līdzi uz skolu, darbu, viesībām un aplipina apkārtējos, tostarp savu darbības jomu. Tamdēļ nav brīnums, ka visas pasaules sfēras nesaprot, kas tās ir un vai tām vispār ir nākotne. Žurnālistika nav izņēmums. Tāpēc ir labi, ka antidepresantu paukšķināšanas un šamaņu piesaistīšanas vietā cilvēki izvēlas satikties un izrunāt sāpi, lai ašāk atbrīvotos no nepārliecības un neziņas," pirms diskusijas sacīja Mārtiņš Pavasaris

Diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, kas skar žurnālista profesijas šodienu un iezīmē nākotni, proti, kādas ir nemainīgās žurnālista aroda prasmes, bet kādas nosaka jaunie apstākļi? Vai īstenam žurnālistam ir nepieciešama izglītība? Vai Latvijas žurnālistiem var uzticēties? Un kā atšķirt žurnālistiku no apmaksātas informācijas? Caur reāliem piemēriem iz dzīves tiks "taustītas" žurnālistikas robežas, iezīmējot gan sabiedrības kritiskās domāšanas spējas, gan žurnālistu ētiku.

No 2. līdz 5. septembrim norisinās jau sestais sarunu festivāls "Lampa", kurā, kā jau ierasts, piedalās arī "Delfi". Turklāt šogad "Delfi" kļuvis arī par vienu no "Lampa" oficiālajām norises vietām, uz pasākumu norises laiku nododot savu TV studiju festivāla rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!