Foto: DELFI

Valsts policija turpina vizuālās identitātes maiņu - šoreiz Latvijas Nacionālajā bibliotēkā prezentēti jaunie formas tērpi, kurus pirmie likumsargi varētu saņemt nākamgad gada otrajā pusē.

Valsts policijā informē, ka jaunais formas tērps ir mūsdienīgs, kvalitatīvs un vizuāli atšķirīgs no tā, kāds bijis līdz šim. Tāpat policija uzsver, ka jaunais piedāvājums formas tērpiem ir arīdzan funkcionāls – ērts un atbilstošs dienesta uzdevumu pildīšanai Latvijai raksturīgajos klimatiskajos apstākļos.

Formas tērpu dizains atbilst Eiropas policijas uniformu labākajiem standartiem, rūpīgi izvēloties apģērbu materiālus, ņemot vērā to funkcionalitāti un atbilstību apģērba pielietojumam. Formas tērpu izstrādē ņemtas vērā mūsdienu policijas formu prasības, tendences un efektīvākie risinājumi, skaidro policijā.

Policijas ikdienas formas tērpu komplektu dizains izstrādāts pēc daudzslāņu principa, savstarpēji papildinot komponentu materiālus un tehnoloģijas, kas paaugstina funkcionalitāti un formas tērpa ilgtspēju. Jaunās formas komponentos lietoti augstas redzamības krāsu materiāli, kas efektivizē policijas funkciju izpildi. Formas krāsu salikums izstrādāts ņemot vērā funkcionālās un estētiskās normas, kā arī radot vizuālu saderību ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstrādāto policijas auto jauno trafarējumu.

Jauno formas tērpu dizainā saglabāta zilā krāsa, kura raksturīga 1939. gadā izstrādātajam Latvijas policijas formas tērpam. Tāpat atjaunota tradīcija- radīta mūsdienīga parafrāze par vēsturisko Latvijas policijas formas laiviņcepuri – tā saglabāta kā raksturīgākais jaunā formas tērpa dizaina elements. Tostarp formu vizuālajā risinājumā integrēts latvju rakstu līniju kods. Šāds atstarojošo līniju ritms ir unikāls Eiropas uniformu kontekstā un harmonizē ar jaunā policijas trafarējuma dizainu.

Jaunās emblēmas pamatā iestrādāts simbols – valsts mazais ģerbonis, tādējādi piešķirot vairāk patriotisma un atbildības sajūtu, vienlaicīgi ģerbonis ir arī kā vairogs, kas simbolizē drošību. Mazais ģerbonis arī vēsturiski tika lietots policijas formas tērpos pirmās Latvijas brīvvalsts laikā. Vārda zīmei saglabāts Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstrādātais dizains, tādējādi veidojot saskaņotu vizuālo izskatu ar Valsts policijas transporta jauno trafarējumu.

Formas tērpa zīmes centrālais motīvs astoņstaru zvaigzne – Auseklis - redzams esošajā policijas karogā un vairogs karoga krāsās ar trīs zvaigznēm vieno valstiskuma un sardzes ideju.

Emblēmas un zīmes autors ir dizaineris Jānis Birznieks.

Valsts policijas formas tērpu jaunā dizaina izstrādātājs ir modes mākslinieks Bruno Birmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!