Foto: LETA

Nepieciešams atbalstīt pēc iespējas vairāk jaunu cilvēku ienākšanu valsts pārvaldē, uzņēmējdarbībā, zinātnē un kultūras dzīvē, tā tikšanās laikā ar Veseksas grāfu princi Edvardu uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, Vējonis tikšanās laikā arī uzsvēra, ka Latvija augsti novērtē Lielbritānijas vēsturisko atbalstu Latvijas dibināšanā un drošības stiprināšanā reģionā.

"Svarīgi, ka mūsu valstis vieno ne tikai politiskā un ekonomiskā sadarbība, bet arvien ciešākas attiecības cilvēku starpā, kuru veicināšanā liela nozīme ir izglītībai, kultūrai, sportam," teica Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību atbalstīt pēc iespējas vairāk jaunu cilvēku ienākšanu valsts pārvaldē, uzņēmējdarbībā, zinātnē un kultūras dzīvē.

Princis Edvards ieradies Latvijā, lai pasniegtu Edinburgas hercoga starptautisko apbalvojumu, ko piešķir jauniešiem, kuri guvuši panākumus starptautiskās jauniešu pašaudzināšanas programmas "Award" ietvaros, kā arī popularizētu pašu programmu un tās sniegtās iespējas un ieguvumus Latvijas jauniešiem. Kopš 2009.gada "Award" programmas patronese Latvijā ir bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Valsts prezidents pastāstīja viesim par Latvijas simtgades svinībām 2018.gadā un izteica ielūgumu Lielbritānijas karaliskās ģimenes pārstāvim piedalīties Latvijas svētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!