Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Trešdien uzrunājot Daugavpils uzņēmējus, Valsts prezidents Raimonds Vējonis solīja vērst pastiprinātu uzmanību valdības uzdevumam līdz pavasarim izstrādāt jaunu nodokļu politikas stratēģiju, kas stimulēs uzņēmējdarbību un mazinās iedzīvotāju sociālo nevienlīdzību, kā arī ēnu ekonomikas apkarošanas darba plāna reālai īstenošanai.

Kā informē Valsts prezidenta kanceleja, prezidents ekonomisko izaugsmi raksturojis kā būtisku Latvijas drošībai: ""Līdzsvarota ekonomiskā attīstība ir svarīgs valsts drošības aspekts, kam jāpiešķir arvien lielāka uzmanība. Ieviešot uzņēmējdarbību stimulējošu nodokļu politiku, mēs varam panākt, ka sabiedrība uzticas valsts pārvaldei, un otrādi – uzņēmēji, redzot un izvērtējot, kā tiek realizēti viņu nomaksātie nodokļi, ar lielāku uzticību pieņems valdības konkrētos lēmumus."

Vizītes laikā viņš tikās ar pašvaldības vadību, apmeklēja vairākas izglītības iestādes un tikās ar reģiona uzņēmēju pārstāvjiem un iedzīvotājiem.

Daugavpils domes vadībai un deputātiem Vējonis uzsvēra nepieciešamību īstenot attīstībai nozīmīgas reformas. "Ir svarīgi, lai tuvojošās pašvaldību vēlēšanas neapturētu reģionu attīstību un iedzīvotājiem svarīgu jautājumu sakārtošanu," teica Valsts prezidents. Tikšanās laikā būtiska uzmanība tika pievērsta jautājumiem par nodarbinātību un kvalificēta darbaspēka un augsta līmeņa speciālistu sagatavošanu un piesaisti pilsētas un reģiona uzņēmējdarbības vajadzībām.

Daugavpils Krievu licejā-vidusskolā, tiekoties ar skolas audzēkņiem, viņš atgādināja, ka Latvijai ir nepieciešami labi izglītoti cilvēki un tieši skolas gados tiek ielikts pamats ne tikai ikviena individuālajiem sasniegumiem un karjerai, bet visai valsts nākotnei, tāpēc izglītības kvalitātei valstī ir pievēršama īpaša uzmanība. Valsts prezidents īpaši aicināja jauniešus attīstīt kritisko domāšanu un veicināt mediju pratību, kas pašlaik pasaulē kļuvis īpaši nozīmīgi.

Uzrunājot Daugavpils Būvniecības tehnikuma audzēkņus, valsts galva pauda gandarījumu par Latvijas virzību uz duālo apmācību, kad jaunie amata meistari jau izglītības procesā cieši tiek iesaistīti darba vidē. Viņš arī aicināja ikvienu uzņēmēju saskatīt un novērtēt kvalificētā darbaspēka sagatavošanas iespējas, ko nodrošina profesionālās izglītības iestādes, kā arī pašiem aktīvi iesaistīties mācību procesa nodrošināšanā, sadarbojoties ar tām.

Vējonis iepazinās ar Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūtu, kas sniedzis būtisku ieguldījumu augsta līmeņa pētniecības attīstībā, starptautiskajā sadarbībā un sadarbībā ar uzņēmējdarbības vidi, kļūstot par nozīmīgu tehnoloģiju pārneses, zinātnes un augstākās izglītības centru Latvijā un Baltijā, skaidro prezidenta kanceleja.

Poļu kultūras centrā viņš iepazinās ar tā darbu un sociālajām aktivitātēm un pauda pārliecību, ka poļi Latvijā ir izcils piemērs valstiskai integrācijai un nacionālās kultūras saglabāšanai vienlaikus. "Paldies par patriotismu un košajām krāsām, ko ienesat Daugavpils, Latgales un Latvijas dzīvē!" teikts Valsts prezidenta ierakstā Poļu kultūras centra viesu grāmatā.

"Latgale ir Latvijas neatņemama trešā zvaigzne, un Daugavpils ir labs piemērs, kā daudzām tautām sadzīvot un sastrādāties pilsētas, novada un valsts attīstībai," vizītes noslēgumā Vējonis uzrunāja daugavpiliešus Latviešu kultūras centrā un atbildēja uz klātesošo jautājumiem. Pēc tam viņš piedalījās aizlūgumā par godu Latgales atbrīvošanas 97. gadadienai.

Iveta Vējone vizītes laikā iepazinās ar vairākām pirmsskolas izglītības iestādēm un Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skolu", kā arī zinātkāres centru "ZINOO" un muzeju "Ebreji Daugavpilī un Latgalē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!