Foto: Ogresnovads.lv
Tuvākā mēneša laikā Ogres novada pašvaldība uzsāks Ogrē, J.Čakstes prospektā, nogruvušās nogāzes nostiprināšanas darbus.

Kā informē pašvaldība, būvinženieri raduši risinājumu, kā nogāzi stiprināt. Nogruvums noticis aptuveni 70 metru garumā.

Viena J.Čakstes prospekta josla satiksmei ir slēgta.

Nogruvums sācis veidoties, lietus ūdeņiem samitrinot nogāzes virskārtu, kā rezultātā tā sākusi noslīdēt.

Kā vēstīts, Ogres domes pārstāve Baiba Trumekalne atzina, ka situācija ir izveidojusies kritiska, tāpēc pašvaldībā šobrīd tiek lemts, kā novērst turpmāku krasta brukšanu, un cik lieli līdzekļi tam būs nepieciešami.

"Pašvaldība ir apzinājusi situāciju, kā arī konstatēts, ka krasta nogrūšana nelielā apmērā turpinās. Mēs apzināmies, ka iela, līdzās kurai ir izveidosies nogruvums, ir pilsētai ļoti būtiska, jo tās tuvumā atrodas daudzu iedzīvotāju mājas," sacīja Trumekalne.

"Delfi" jau rakstīja, ka pagājušajā nedēļā stipro lietavu dēļ Ogres novada Mazozolu pagastā daudzdzīvokļu mājas tuvumā iegruva stāvkrasts.

Mazozolu pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Žvīgurs informē, ka šobrīd tiek aprēķināti provizoriskie izdevumi Līčupes nogruvuma likvidēšanai.

Ciema "Līčupe" centrā pie daudzdzīvokļu mājām "Braki 7" un "Braki 9" izveidojās bīstama situācija - Līčupes kreisā krasta nogruvums. No nogruvuma vietas 17 metru attālumā atrodas daudzdzīvokļu māja un trīs metru attālumā - malkas šķūnis.

Lai rastu risinājumu nogruvuma likvidēšanai, avārijas vietu apsekojusi Madlienas būvvalde, kura gatavo slēdzienu par tehnisko risinājumu nogruvuma stiprināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!