Foto: Publicitātes foto

Aizvadītājā nedēļas nogalē Ogres novada Madlienā, pulcējot apmēram 1000 apmeklētāju, aizritējušas Zemessardzes 28. vasaras sporta spēles, portālu "Delfi" informēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes
Sabiedrisko attiecību speciāliste Laima Ķevere.

Tajās 14 disciplīnās spēkiem mērojās 27 komandas – 21 Zemessardzes bataljons, četras brigādes, Zemessardzes štābs, kā arī Lietuvas pārstāvji. Sacensībās piedalījās apmēram 770 sportisti - karavīri, zemessargi un civilie darbinieki.

Vasaras sporta spēļu svinīgā atklāšana notika 20. jūlijā. Tā sākās ar parādes gājienu uz Madlienas stadionu, kur noritēja svinīgā Zemessardzes sporta spēļu atklāšanas ceremonija. "Tas ir mūsu tradicionālais notikums, un ir liels prieks, ka šī tradīcija dzīvo un kļūst arvien stiprāka. Šogad ir Latvijas armijas simtgade. Tā pirms simts gadiem izcīnīja un aizstāvēja Latvijas neatkarību. Latvijas neatkarību gatava aizstāvēt arī Zemessardze, kas izveidota pirms 28 gadiem," atklāšanas ceremonijā svētku dalībniekus un apmeklētājus sveica Zemessardzes komandieris pulkvedis Egils Leščinskis.

"Tas, ka Zemessardzes sporta spēles notiek Ogres novadā, liecina par to, ka Ogres novads un arī Madliena sadarbojas ar Zemessardzi un pārējām valsts struktūrām, un tas ir ļoti vērtīgi," pasākumā sacīja Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš.

Atklāšanas pasākumā paraugdemonstrējumus sniedza arī Gaisa spēku pārstāvji. Latvijas, Zemessardzes un Ogres novada karogus uz stadionu nogādāja izpletņlēcēji, izlecot no helikoptera.

Dalībnieki mērojās spēkiem 14 sporta veidos – militārajā šķēršļu stafetē, mini futbolā, basketbolā, volejbolā, tautas bumbā, spēka vīru un sievu sacensībās u.c. No Plaužu ezera startēja triatlona dalībnieki, bet Zādzenes karjerā notika šaušanas sacensībās.

Brigāžu štābu kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde. Brigāžu kopvērtējumā 1. vietu izcīnīja Latgales 3. brigāde. Savukārt bataljonu starpā pirmo vietu izcīnīja Zemessardzes 25. Kājnieku bataljons, 2. vietā – Studentu bataljons, trešajā – 54. Inženiertehniskais bataljons.

Savukārt, vietējie iedzīvotāji sporta spēļu laikā varēja aplūkot militāro tehniku, tostarp helikopteru, piedalīties dažādās atrakcijās, nogaršot ēdienu, kas gatavots Zemessardzes lauka virtuvē, kā arī piedalīties svētku koncertā.

Šogad sporta spēles organizēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 54. Inženiertehniskais bataljons sadarbībā ar Zemessardzes štābu.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!