Foto: LETA
Zibakcijā pret konkursa "Jaunais vilnis" organizatora Igora Krutoja dzimšanas dienas svinībām Latvijas Nacionālajā operā (LNO) šodien piedalījās mazāk nekā desmit cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Tās dalībnieki pasākuma organizatores Ievas Brantes vadībā uz operas izlīmēja vairākas A4 formāta lapas, kurās pausts, ka "Latvijas Nacionālā opera nav Kremļa viesu nams", kā arī lapas ar LNO vadītāja Zigmara Liepiņa fotogrāfiju, kurā norādīts, ka Liepiņa "cena ir 9873 eiro + 120 000 eiro".

Zibakcijas mazo aktivitāti, kurā mediju pārstāvju skaits pārsniedza tās dalībnieku skaitu, Brante skaidroja arī ar to, ka pasākums tiek rīkos darba laikā.

LNO ēkā otrdien notiks Krutoja dzimšanas dienas svinības, jo viņš noīrējis LNO Lielo zāli savas dzimšanas dienas svinībām, apstiprināja LNO sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sprindža.

Krutojs saviesīgajam pasākumam noīrējis operas Lielo zāli ar tai pieguļošajām telpām. Tas mūziķim izmaksājis 9873 eiro. Mūziķis svinēs savu 60.dzimšanas dienu.

Krutojs ir Krievijas Tautas mākslinieks un vairāk nekā 300 kompozīciju autors. Viņa sacerētās dziesmas ir Allas Pugačovas, Valērija Ļeontjeva, Alsu, Laimas Vaikules, Mihaila Šufutinska un daudzu citu estrādes zvaigžņu repertuārā.

Krutojs ir arī holdinga "ARS" un "ARS - Records" prezidents, kas nodarbojas ar koncertu organizēšanu. Tāpat viņš ir producējis pārraides Krievijas televīzijā.

Jau ziņots, ka no 22.jūlija līdz 27.jūlijam notika jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas šogad īsi pirms sākuma iekļuva skandālā saistībā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šī pasākuma mūziķus.

"Melnajā sarakstā" iekļauti Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Krutojs paudis neapmierinātību ar šo lēmumu un izteicies, ka nevēlas pamest Jūrmalu, bet, ja tas notiks, tad konkurss Jūrmalā vairs neatgriezīsies. Par to, vai konkurss turpmāk notiks Jūrmalā, Krutojs lems rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!