Pazīstamais fotogrāfs Mārcis Bendiks piektdien prezentēja sadarbībā ar sabiedrisko attiecību firmu "MRS grupa" tapušo nākamā gada kalendāru, kurā skatāmas divpadsmit dažādos Latvijas nostūros iemūžinātas ainavas.
"Visas bildes kalendārā ir melnbaltas un ļoti augstas kvalitātes - drukātas ar īpašu tehnoloģiju. Pie tā ilgi un daudz strādāts, un varu teikt, ka šis darbs ir no sirds," pastāstīja Bendiks.

Viņš atklāja, ka darbs pie kalendāra ildzis gadu, kura laikā bijušas nedēļas, kad viņš mērojis no 600 līdz 1000 kilometriem, lai rastu pietiekami iedvesmojošas ainavas visos Latvijas novados.

"Visās fotogrāfijās ir ieturēta vienota koncepcija - horizonta līnija un tās ir ainavas, nevienā nav izteiktas sociālās vides," teica Bendiks.

Kalendārs nav paredzēts komerciālai realizācijai, bet fotogrāfs atklāja, ka viņam ir ļoti daudz jaunu fotogrāfiju un gan tās, gan kalendārā iekļautās viņš izstādīs jau nākamajā gadā plašākai publiskai apskatei.

"Diemžēl gadā ir tikai divpadsmit mēneši, te man pietiek fotogrāfiju četriem šādiem kalendāriem," teica Bendiks. Kalendāra veidošanā viņam palīdzējuši daudzi, īpaši viņa ilggadējais kolēģis Vilnis Vītoliņš. Viņiem šis jau trešais kopīgais projekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!