Foto: DELFI

Pēc divu nedēļu pārtraukuma fotoradari atsāks darbību uz Latvijas ceļiem, jo Valsts policija (VP) ir panākusi pagaidu vienošanos ar līdzšinējo radaru ieviesēju "V-traffic" par radaru darbības turpināšanu, kamēr valdība atradīs alternatīvu ar ”V-Traffic” lauztajam līgumam.

Plašāk par noslēgto pagaidu vienošanos un fotoradaru darbības atsākšanu preses brīfingā pastāstīs Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.


Latvijā jau kopš 28.septembra nedarbojas fotoradari, jo ar uzņēmumu "V-Traffic" izbeigts līgums, taču policija un Iekšlietu ministrija līdz šim veica sarunas par pagaidu vienošanos, lai fotoradari turpinātu fiksēt ātruma pārkāpumus.

 Iekšlietu ministrija veic pārrunas ar fotoradaru ražotāju "Vitronic" par fotoradaru iegādi. Vācijas partnera piedāvāto cenu ministrija pagaidām neizpauž, taču fotoradari izmaksās mazāk nekā piecus miljonus latu. Līdz tam gan jāsagaida auditoru atzinums, vai fotoradaru cena atbilst tirgus vērtībai.

Galīgais lēmums valdībai pirkt vai nepirkt radarus ir jāpieņem līdz 27.novembrim. Valsts plāno iegādāties 57 radarus, no tiem 27 stacionāros, bet pārējos pārvietojamos.

Ja valsts nolems iegādāties radarus, to apsaimniekošanu plānots uzticēt Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Valdība augusta beigās nolēma lauzt līgumu ar fotoradaru piegādātāju un ieviesēju "Vitronic Baltica un partneri". Līgumu nolemts lauzt, jo radaru ieviesējs nav pildījis līguma nosacījumus. Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!