Foto: DELFI
Cilvēku masveida negatīvā attieksme pret nu jau likvidētajiem fotoradariem policijai bijusi pārsteigums, ceturtdien atzina policijas pārstāvis Guntars Marķitāns.

Pēc viņa teiktā, pie šīs attieksmes savā ziņā vainojama policija, jo iedzīvotājiem trūcis tiešās saskarsmes, nebijis kam pajautāt - ko viņš ir izdarījis un kāpēc viņu soda. Savukārt šī neziņa radījusi masveida negatīvo attieksmi pret tehniskajiem ātruma mērītājiem.

Marķitāns atzina, ka policija tik negatīvu reakciju nebija gaidījusi. 

Tāpat katru dienu policisti piedalās piecās līdz septiņās tiesas sēdēs, kurās skata sūdzības par fotoradaru piesūtītajiem sodiem par ātruma pārkāpumiem, sacīja Marķitāns. 

Pērn radari fiksējuši 353 531 ātruma pārkāpumu. Kopā saņemtas 7434 rakstiskas sūdzības un iesniegumi par radaru fiksēto.

Sūdzību izskatīšanai bijuši vien pieci policijas darbinieki, kuriem bija jātiek galā ar daudzām sūdzībām - gan rakstiskajām, gan zvaniem. 

Policisti joprojām dodas uz tiesām, kurās jau nonākuši strīdi par ātruma sodiem, ik dienas piedaloties piecās un pat septiņās tiesas sēdēs dažādās tiesu instancēs. 

Kopumā situācija uz ceļiem pērn nav bijusi traģiska, lai gan katra dzīvība, kas uz ceļiem zaudēta, atzina Marķitāns. 

Jau vēstīts, ka 2012.gada decembra vidū valsts
nolēma lauzt sadarbības līgumu ar "V-Traffic"
, jo šis uzņēmums, kas bija apņēmies fotoradaru uzstādīšanu nodrošināt, nespēja tos laikus uzstādīt.

Pēc radaru izslēgšanas policija uz ceļiem strādāja pastiprinātā režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!