Foto: F64

Fotoradari no Latvijas ceļiem pazudīs jau decembra vidū, jo gan policija gan uzņēmums “V-Traffic” (iepriekš - "Vitronic Baltica un partneri") paziņojuši par pagaidu vienošanās izbeigšanu no 15.decembra.

Kā portālu "Delfi" informēja iekšlietu ministra pārstāve Daiga Holma, Valsts policija (VP) uzņēmumam "V-Traffic" nosūtījusi paziņojumu, ka no 15.decembra vienpusēji lauzīs noslēgto pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu.

Arī uzņēmums "V-Traffic" paziņojis, ka no 15.decembra lauž vienošanos par fotoradaru darbības atjaunošanu, iepriekš sacīja uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs.

Vēstuli uzņēmumam parakstījis Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un tā ir saturiski identiska arī uzņēmuma pozīcijai par līguma pārtraukšanu. Vēstule jau esot nosūtīta "V-Traffic".

Atbilstoši pastāvošajai likumdošanai policijai paziņojums par vienošanās pārtraukšanu jāsniedz desmit dienas iepriekš, piebilda Holma.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets (MK) otrdien aiz slēgtām durvīm akceptēja Iekšlietu ministrijas (IeM) piedāvājumu neatpirkt no vācu uzņēmuma "Vitronic" vairākus desmitus fotoradaru.

Līdz ar to uz ceļiem ātrumu kontrolēs četri iepriekš valsts iegādātie pārvietojamie radari un policijas ekipāžas, savukārt valsts sludinās divus iepirkuma konkursus - par Valsts policijas autotransporta aprīkošanu ar modernām ātruma kontroles ierīcēm un jaunu fotoradaru iepirkumu.

Tāpat MK otrdien uzdeva IeM kopīgi ar Satiksmes ministriju izvērtēt iespējamos fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 2013.gada 1.martam iesniegt MK priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.

Lēmums nepirkt radarus IeM pieņemts, izvērtējot kompānijas "Pricewaterhouse Coopers" (PwC) audita ziņojumu, kurā atzīts, ka "Vitronic GmBH" piedāvātais biznesa modelis ir neefektīvs, jo koncentrējas uz pārvietojamo radaru izmantošanu un tā prasa daudzu cilvēku nodarbināšanu, kā arī tai ir augstas uzturēšanas izmaksas.

Policijas transporta aprīkošana ar ātruma mērīšanas ierīcēm varētu izmaksāt apmēram 500 000 latu, ko papildus paredzēts prasīt no valsts budžeta. Jauno fotoradaru iegādes konkursu nāksies izsludināt jaunajā gadā un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) solīja, ka valsts maksimāli ātri centīsies nodrošināt papildus aprīkojumu automašīnām. Ministrs gan atturējās prognozēt, cik ilgu laiku šis process varētu aizņemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!