Foto: F64

Kopš pērnā gada novembra, kad Latvijā darbojas jaunie pārvietojamie fotoradari, visbiežāk mērierīces pārkāpējus fiksējušas rīta pusē un pēcpusdienās.

Valsts policijas dati liecina, ka no pagājušā gada 21.novembra līdz šā gada 17.aprīlim kopumā fotoradari piefiksējuši 46 065 pārkāpumus.

Laikā no plkst.7 līdz 9 pārkāpumu skaits pakāpeniski pieaudzis un kopumā bijuši 12,15% no visiem pārkāpumiem, bet 33,38% no visiem pārkāpumi fiksēti laikā no plkst.10 līdz 12.

No plkst.13 līdz 14 pārkāpumu skaits nedaudz samazinājies, un tādi šajā laikā bijuši 19,24% no visiem pārkāpumiem.

Savukārt no plkst.15 līdz 16 pārkāpumu skaits atkal palielinās un kopumā sasniedzis 21,93% no visiem pārkāpumiem.

No plkst.16 līdz20 transportlīdzekļu vadītāji braukuši prātīgāk, un šajā laikā bijuši 13,29% no visiem pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka Valsts policija iepriekš uzdeva uzņēmumam "Vitronic Baltica un partneri" līdz 20.maijam izpildīt visas līgumā paredzētās saistības, proti, ieviest 160 stacionāro fotoradaru ietvaru, no kuriem 100 būs ar mērierīci, bet atlikušie darbosies kā mulāžas. Pagājušajā nedēļā uznēmums gan atzina, ka visus fotoradarus līdz norādītajam laikam nepaspēšot uzstādīt, jo aizkavējies būvprojektu saskaņošanas process.

"Vitronic Baltica un partneri" 15 pārvietojamo fotoradaru uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri, kurus savulaik iegādājās Valsts policija. Līdz ar to kopumā uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

Vēstīts arī, ka fotoradaru ieviešanu personīgi atbalsta 70% iedzīvotāju, un lielākā daļa arī uzskata, ka tie palīdz samazināt vidējo ātrumu uz ceļa, liecina pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!