Foto: DELFI
Fotoradaru ieviesējiem par plānotā pakalpojuma nenodrošināšanu jau no 21.novembra tiek aprēķināts līgumsods - 0,001% dienā no līguma summas. Šādu informāciju Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai vēstulē sniegusi Valsts policija.

Vēstulē gan nav norādīta pati līgumsoda summa, kas ir jāmaksā. Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā publicētajā paziņojumā par fotoradaru konkursa iepirkuma procedūras rezultātiem kā kopējā līgumcena minēti 11,25 miljoni latu, tādējādi līgumsods dienā varētu būt 112,5 lati jeb vairāk nekā 3000 latu mēnesī.

Kā ziņots, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nosūtīja vēstuli Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim, lūdzot sniegt informāciju, kāda ir situācija fotoradaru ieviešanas līguma izpildē, un vai ir sākta līgumsoda izpilde par plānotā pakalpojuma nenodrošināšanu, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Komisija jautājumu par pārvietojamo un stacionāro fotoradaru ieviešanas gaitu un problēmām jau skatīja 16.novembra sēdē. Deputāti tika informēti, ka notiks vērtēšana, vai uzņēmējs ir izpildījis savas saistības, un, ja tās netiktu izpildītas, būtu jāsāk līgumsoda nomaksa par pirmās kārtas kavējumu.

Latkovskis pastāstīja, ka komisija atkārtoti jautājumu par fotoradaru ieviešanas gaitu varētu skatīt janvārī.

Jau ziņots, ka sākotnēji daļu jauno fotoradaru bija iecerēts izvietot jau 21.oktobrī, bet iepriekš neparedzamu iemeslu dēļ to nebija iespējams izdarīt, tādēļ policija ar fotoradaru piegādātājiem vienojās par mēnesi pagarināt līguma izpildes termiņu. 15 radari tika izvietoti vien 21.novembrī.

Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem fotoradarus piegādā un uzstāda trīs juridisko personu apvienība, kurā iekļauta AS "Vitronic Baltica", vācu kompānija "Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme" un SIA "Komerccentrs DATI grupa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!