Foto: DELFI
Iekšlietu ministrija (IeM) šonedēļ turpina sarunas ar Vācijas fotoradaru ražotāju "Vitronic" par ātruma pārkāpēju ķeršanu pēc līguma laušanas ar pašreizējo mērierīču uzturētāju "V-Traffic", taču pastāv iespēja, ka no sestdienas, kad līgums būs lauzts, radari uz ceļiem nedarbosies, portālam "Delfi" apliecināja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Viņa uzsvēra, ka ministrija vēlas panākt, lai radari turpinātu darbu arī pēc piektdienas, kad oficiāli vairs nebūs spēkā līgums ar "V – Traffic", taču pagaidām nav skaidrības, kā to varēs nodrošināt.

Holma norādīja, ka pastāv iespēja noslēgt pagaidu līgumu par radaru darbības uzturēšanu, līdz tiks panākta vienošanās par radaru atpirkšanu. Pagaidu līguma laikā radaru darbību varētu nodrošināt "V – Traffic" darbinieki, kuri jau zina, kā radari darbojas un kā tie jāapkalpo.

Ja risinājums nebūs rasts līdz sestdienai, radari kādu brīdi – līdz panāks jaunu vienošanos – varētu nedarboties.

Tāpat, ja radari sestdien vairs nestrādās, ātrumu pārkāpējus stingrāk uzraudzīs Valsts policija, kas jau paudusi gatavību to darīt, norādīja Holma.

Jau vēstīts, ka IeM divu mēnešu laikā vērtēs vienu no Vācijas fotoradaru ražotāja "Vitronic" priekšlikumiem atpirkt 57 mērierīces, kas jau šobrīd tiek izmantotas ātruma pārsniedzēju ķeršanai. 29.septembrī līgums ar esošo fotoradaru ieviesēju "V-Traffic" tiks lauzts, tomēr ministrija mēģinās runāt ar uzņēmumu par iespēju slēgt pagaidu līgumu divu mēnešu pārejas periodam, kamēr tiks izvērtēta iespēja atpirkt radarus.


 IeM iepriekš saņēma vairākus Vācijas radaru ražotāja "Vitronic" priekšlikumus par iespējamo sadarbību, lai pēc sadarbības pārtraukšanas ar pašreizējo radaru uzstādītāju "V-Traffic" elektroniskie ātruma pārkāpēju ķērāji nepazustu no Latvijas ceļiem. IeM izskatīšanai valdībā virzīja to Vācijas firmas ierosinājumu, ko uzskatīja par pieņemamāko, teica ministrs.

Valdība sēdē augusta beigās nolēma lauzt līgumu ar fotoradaru piegādātāju un ieviesēju "Vitronic Baltica">Vitronic Baltica un partneri". Līgumu nolemts lauzt, jo radaru ieviesējs nav pildījis līguma nosacījumus. Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!