Foto: LETA
Fotoradaru uzstādītāja “V-Traffic” ir gatava nekavējoties slēgt pagaidu vienošanos par radaru turpmāko darbību un tā nav izvirzījusi jaunas prasības saistībā ar šo vienošanos. Savukārt valsts puse atzīst: par vienošanos notiek sarunas un nav zināms to noslēguma termiņš.

Kā portālu "Delfi" informēja AS "Vitronic Baltica" valdes loceklis Sergejs Borisovs, "V-Traffic" sadarbojas ar Valsts policiju (VP), lai arī pēc lēmuma lauzt fotoradaru līgumu, tomēr uz ceļiem būtu iespējama to pagaidu izvietošana, kamēr policija atradīs citu risinājumu fotoradaru darbības nodrošināšanai.

"V-Traffic" informē, ka sarunās ar VP "ir panākta savstarpēja izpratne par visiem sadarbības nosacījumiem pagaidu vienošanās projektā, kas būs jauns tiesiskais pamats turpmākajai [..] sadarbībai". Borisovs apstiprināja, ka pagaidu vienošanās var tikt noslēgta nekavējoties, nodrošinot fotoradaru turpmāku darbību.

Ne sākotnēji, ne sarunu gaitā, ne arī pašlaik "V-Traffic" jaunas prasības attiecībā uz tehniskajiem risinājumiem un sadarbības nosacījumiem šīs pagaidu vienošanās ietvaros nav izvirzījusi, uzsvēra Borisovs.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) portālam "Delfi" iepriekš sacīja, ka sarunas par pagaidu vienošanos joprojām notiek un juristi risina visus nepieciešamos jautājumus. Kad tieši sarunas varētu noslēgties, pagaidām neesot zināms.

Ja pagaidu vienošanās tiks panākta, par to uzreiz tikšot informēta sabiedrība.

Latvijā jau kopš 28.septembra nedarbojas fotoradari, jo ar uzņēmumu "V-Traffic" izbeigts līgums, taču policija un Iekšlietu ministrija līdz šim veica sarunas par pagaidu vienošanos, lai fotoradari turpinātu fiksēt ātruma pārkāpumus.

 Iekšlietu ministrija veic pārrunas ar fotoradaru ražotāju "Vitronic" par fotoradaru iegādi. Vācijas partnera piedāvāto cenu ministrija pagaidām neizpauž, taču fotoradari izmaksās mazāk nekā piecus miljonus latu. Līdz tam gan jāsagaida auditoru atzinums, vai fotoradaru cena atbilst tirgus vērtībai.

Galīgais lēmums valdībai pirkt vai nepirkt radarus ir jāpieņem līdz 27.novembrim. Valsts plāno iegādāties 57 radarus, no tiem 27 stacionāros, bet pārējos pārvietojamos.

Ja valsts nolems iegādāties radarus, to apsaimniekošanu plānots uzticēt Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Valdība augusta beigās nolēma lauzt līgumu ar fotoradaru piegādātāju un ieviesēju "Vitronic Baltica un partneri". Līgumu nolemts lauzt, jo radaru ieviesējs nav pildījis līguma nosacījumus. Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!