Foto: Shutterstock

Valdība otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Iekšlietu ministrijai piešķīra 28 314 latus, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar auditoru un revidentu pakalpojumiem fotoradaru iegādes izvērtēšanai.

Audits par fotoradaru iegādes lietderību valsts interesēs uzticēts auditorkompānijai "Pricewaterhouse Coopers" (PwC). Saskaņā ar valdībā nolemto auditors netika meklēts konkursa kārtībā. IeM uzrunāja vairākus pretendentus un veicu cenu aptauja, kuras rezultātā par izdevīgāko tika atzīts tieši PwC piedāvājums.

Kā ziņots, fotoradaru atpirkšanas lietderīgums IeM ir jāizvērtē līdz 27.novembrim, savukārt lēmums par to, pirkt vai nepirkt fotoradarus, pamatojoties uz IeM atzinumu, būs jāpieņem Ministru kabinetam, šonedēļ skaidroja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Saskaņā ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) teikto patlaban galvenais jautājums, uz kuru jārod atbilde, ir, vai valsts nepārmaksās, iegādājoties fotoradarus no "Vitronic GmbH". To izvērtēt būs auditora uzdevums.

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp Valsts policiju (VP) un "V-Traffic" (iepriekš - "Vitronic Baltica un partneri") noslēgtais līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem. Dažas dienas pirms līguma laušanas valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja "Vitronic GmbH" ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP ir panākusi pagaidu vienošanos ar "V-Traffic" par to, ka fotoradari uz Latvijas ceļiem atsāk darboties un fiksē ātruma pārkāpējus ne ilgāk kā līdz šā gada 31.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!