Foto: F64
Ar simbolisku pamatakmens iemūrēšanas ceremoniju otrdien uzsākta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās ēkas kompleksa būve, portālu "Delfi" informēja SIA "Biroju centrs Ezerparks" sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Krivade.

Plānots, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Rīgā, Talejas ielā 1, strādās vairāk nekā 2000 darbinieku no visām 14 VID struktūrvienībām, kas izvietotas dažādās vietās Rīgā.


Kompleksa būvniecību pabeigs 2014.gadā un tas izmaksās 38,5 miljonus latu. VID kompleksu cels būvkompānija "Re&Re".

Jau vēstīts, ka 2010.gada nogalē, divus gadus pēc valdības atļaujas būvēt jaunu VID "mājvietu" Mežaparkā un pārdomām par iespējamu projekta "iesaldēšanu" tā attīstība izkustējās no "nulles punkta" - Rīgas pilsētas būvvaldē tika iesniegts skiču projekts ēku kompleksam Mežaparkā, Talejas ielā 1.

Saskaņā ar SIA "Biroju centrs Ezerparks" informāciju plānotā kompleksa platība ir 40 000 kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra nomas maksa noteikta 13,3 eiro (9,3 lati) par kvadrātmetru mēnesī. Savukārt par visa kompleksa nomu gadā būs jāmaksā 6,38 miljoni eiro (4,47 miljoni latu). No nomas maksas atrēķinās valsts ieguldījumus komunikāciju izbūvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!