Foto: LETA
Trešdien pie Brīvības pieminekļa Latvijas armijas dzimšanas dienu svinēja karavīri, aizsardzības jomas pārstāvji, rīdzinieki un Rīgas viesi, kopumā vairāki tūkstoši cilvēku, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Pirms koncerta aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Zeibārts tikās ar goda viesiem - karavīriem, kas pēdējo triju gadu laikā saņēmuši valsts, Aizsardzības ministrijas un NBS apbalvojumus, zemessargiem un perspektīvāko jaunsargu. Viņu vidū bija arī divi Štāba bataljona karavīri, kas nostāvējuši goda sardzē pie Brīvības pieminekļa jau 1000 stundu.

"Šī ir diena, ko Latvijas karavīri atzīmē jau 94 gadus, bet plašākā sabiedrībā tā pazīstama tikai pēdējos gadus. Karavīru paaudzes mainās, bet Latvijas karavīrs ir mūžīgs. Mums jāatceras, ka Latvijas valsts nepastāvētu, ja nebūtu mūsu karavīru un mūsu armijas. Kamēr pastāvēs armija, kamēr pastāvēs mūsu vēlme būt brīviem un ziedot dzīvību par brīvu Latviju, tikmēr mūsu valsts ir drošās rokās," uzrunājot klātesošos, sacīja Pabriks.

Latvijas armija tika izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi. Dažus mēnešus vēlāk, 1919.gada 11.novembrī, šī jaunizveidotā armija atbrīvoja Rīgu no Bermontiešu karaspēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!