Foto: DELFI
Piektdien svinīgā ceremonijā pasniegtas Ministru kabineta balvas, kuras saņēma pieci kultūras, zinātnes un sporta nozaru pārstāvji.

Dzejniekam un literatūrkritiķim Knutam Skujeniekam balva pasniegta par paliekošu ieguldījumu Latvijas rakstniecībā, gara sīkstumu Latvijas vēsturei sarežģītos laikos un neatlaidīgu ieguldījumu Latvijas nacionālās literatūras attīstībā.

Prozaiķe un dzejniece Anda Līce Ministru kabineta balvu saņēma par ieguldīto mūža darbu okupācijas seku pārvarēšanai un izcilu devumu Latvijas kultūrā, literatūrā un Latvijas vēsturiskās atmiņas saglabāšanā. Balva tika arī režisoram Rolandam Kalniņam par izcilu un paliekošu ieguldījumu Latvijas kino mākslā.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas valdes loceklim skeletona trenerim Dainim Dukuram balvu pasniegta par nozīmīgu ieguldījumu sporta attīstībā, bet Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim, fizikas zinātņu doktoram Linardam Skujam balvu pasniedza par izciliem sasniegumiem zinātnē - par darbu ciklu stiklveida optisko materiālu fizikas jomā.

Šogad kopumā Ministru kabineta balvai pieteikts 21 pretendents, bet apbalvošanas padomē bijusi pilnīga vienprātība par to, kuriem šī balva pienākas. Lemjot par to, kurām personām pasniegt balvu, vērtēts gan pretendenta dzīves gājums, veikums, gan arī reputācija.


Ministru kabineta balva ir augstākais valdības apbalvojums par izcilu veikumu Latvijas attīstībā, saimnieciskajā un sabiedriskajā dzīvē, ko piešķir reizi gadā pieciem savas jomas spožākajiem talantiem un darbiniekiem. Ministru kabineta balva tiek pasniegta jau 17. reizi kopš 1995.gada.

Balvas laureāti saņem naudas summu 5000 latu apmērā, kā arī nozīmīti un Goda diplomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!