Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 30. septembrī valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ir gatava nodot lietošanā Valsts prezidenta kancelejai nupat rekonstruēto un restaurēto nekustamo īpašumu Elizabetes ielā 17 – 3, Rīgā.

Remontdarbi pabeigti plānotā budžeta ietvaros un izpildīti labā kvalitātē, portālu "Delfi" informēja VNĪ.

Rekonstrukcijas laikā tika pārplānotas telpas, piemēram, mainīts virtuves un vannas istabas izvietojums dzīvoklī, kā arī renovēta apkures sistēma un uzstādīts jauns apkures katls, signalizācijas sistēma, elektroinstalācija, ūdensvads, kanalizācija un santehnika, izvairoties no jebkādu īpašu ekstru ieviešanas.

Restaurētas divas vēsturiskās krāsnis, griestu karnīzes un rozetes, kā arī viesistabas parkets.

Kopumā darbu sarežģīja arī atklātie iepriekš neparedzētie defekti, piemēram, demontējot padomju laikā izbūvēto kamīnu, atklājās nenoturīgs sienas fragments, ko bija jāpastiprina. Tāpat tika daļēji stiprināts grīdas pārsegums un nomainīts tā pildījums.

Kopējās nekustamā īpašuma rekonstrukcijas un restaurācijas izmaksas ir 77,6 tūkstoši latu, kas ir vairāk nekā trīs tūkstošiem mazākas kā sākotnēji plānots. Atklātā konkursā remontdarbu veicējiem uzvarēja SIA "NEWCOM Construction".

Sākotnēji dzīvokļa rekonstrukcijai un restaurācijai paredzētā budžeta līdzekļu summa bija 80,9 tūkstoši latu. Likums "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" paredz viena valsts dzīvokļa nodošanu lietošanā personai, kas atstājusi Valsts prezidenta amatu.

Iepriekš remontu šis dzīvoklis piedzīvojis pirms vairāk nekā desmit gadiem, tāpēc vizuālais iespaids par samērā pieņemamo kosmētisko stāvokli esot mānīgs, jo patiesībā apdare esot pilnībā nolietota, uz sienām ir plaisas un virs logiem ir mitruma radīti bojājumi.

Jau  ziņots, ka Zatlera dzīvokli, kas pirkšanas laikā tika atzīts par piemērotu tūlītējai dzīvošanai, vēlāk nolemts remontēt, līdzekļi tam tiks uzkrāti un refinansēti pakāpeniski, nākamo desmit gadu periodā. Latvijas Valsts prezidenta kanceleja ir šī īpašuma Rīgā, Elizabetes ielā 17, nomnieka pārstāvis, jo īpašuma lietotājs ir Zatlers, bet īpašuma iznomātājs ir VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!