Foto: LETA
Trešdien Rīgā notiekošo starptautiskās organizācijas "Mentor Latvija" ikgadējo tikšanos apmeklēja Zviedrijas karaliene Silvija.

Zviedrijas karaliene Silvija ir viena no "Mentor Foundation" goda loceklēm, un šī organizācija cīnās pret narkotiku lietošanu. Ar Zviedrijas karalieni tikās Latvijas prezidents Andris Bērziņš.


Valsts prezidents uzsākot sarunu uzsvēra Latvijas un Zviedrijas veiksmīgo sadarbību gan veidojot politisko dialogu, gan attīstot ekonomisko sadarbību. Viņš uzsvēra Zviedrijas kā lielākā tiešā investora Latvijā nozīmi, norādot uz nepieciešamību paplašināt sadarbību arī kultūras un izglītības jomās. Andris Bērziņš uzteica Rīgas Ekonomikas augstskolas un Juridiskās augstskolas darba nozīmi šajās jomās un pateicās Zviedrijai par lielo atbalstu abu augstskolu darbībai Latvijā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās par atbalstu, ko Latvija no Zviedrijas vienmēr ir izjutusi, gan mūsu centienos ieviest demokrātisku pārvaldes sistēmu, gan strādājot pie ekonomiskās attīstības.

Viņas Majestāte Zviedrijas Karaliene piekrita, ka sadarbībai šajās jomā ir vēl plašs potenciāls un iezīmēja savu darbu Latvijā un visā pasaulē, atbalstot mentoringa kustību "Mentor Foundation". Viņa uzsvēra, ka ir svarīgi jauniešiem pastāstīt un personīgi parādīt dažādās iespējas un sniegt padomus, kas bieži vien jaunieša turpmākajai attīstībai ir nenovērtējami. Sarunā tika norādīts, ka šobrīd darbs notiek ne tikai pie bērnu, bet arī viņu vecāku izglītošanas, jo tieši no vecāku darbībām jaunieši vistiešāk mācās. Andris Bērziņš uzsvēra gandarījumu par Viņas Majestātes Zviedrijas Karalienes ieinteresētību Latvijā šajā jomā un pateicās par viņas personīgo ieguldījumu un atbalstu programmai "Dzīvesprieks".

Abas amatpersonas uzsvēra, ka Latviju un Zviedriju šajos gados kultūras jomā saista nozīmīgākais no Eiropas kultūras tituliem – Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss, ko 2014. gadā ieguvušas Rīgas un Ūmeo pilsētas. Valsts prezidents aicināja uz aktīvu sadarbību starp abām pilsētām, kā arī ielūdza Zviedrijas Karaliskās ģimenes pārstāvjus šajā laikā apmeklēt Rīgu un Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!