Foto: Latvijas armija

Afganistānā šonedēļ darba vizītē ieradušies Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube un četri Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti - Ainars Latkovkis (V), Gunārs Rusiņš, Kārlis Seržants (ZZS) un Mihails Zemļinskis (SC), informēja Aizsardzības ministrijā.

Bruņoto spēku komandierim un Saeimas deputātiem vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Latvijas kontingenta vadību un karavīriem un Baltijas un Ziemeļvalstu Pārejas atbalsta vienības vadību, kā arī ziedu nolikšana pie Kritušo karavīru piemiņas memoriāla, kura sienā iegravēti starptautiskajā operācijā Afganistānā kritušo karavīru, tostarp arī Latvijas karavīru vārdi.

Graube tiekas arī ar Norvēģijas kontingenta komandieri un Ziemeļu reģionālās pavēlniecības komandieri un citām amatpersonām.


Saeima pērn rudenī nobalsoja, ka Latvijas karavīru dalība NATO vadītajā operācijā Afganistānā pagarināma uz gadu. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) toreiz izteicās, ka misiju Afganistānā turpinās ap 150 karavīru, kuri palīdzēs vietējai policijai Afganistānas ziemeļos, vienlaikus arī Kabulā un Kandahārā.

Misiju paredzēts noslēgt 2014.gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!