Foto: stock.xchng
Francijas Eiropas lietu ministrs Bernārs Kazenēvs Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) apliecinājis Francijas atbalstu Latvijas mērķim pievienoties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD).

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejas preses dienestā, valdības vadītājs pauda pārliecību, ka pievienošanās OECD ir viens no Latvijas stratēģiskajiem mērķiem. Šobrīd Latvija jau iesniegusi pieteikumu iestājai OECD un ir gatava jau vistuvākajā laikā kļūt par tās dalībvalsti.

Pārrunājot Latvijas pievienošanos eirozonai, Ministru prezidents apstiprināja Latvijas mērķi pievienoties 2014.gadā un informēja, ka Latvija jau sākusi izpildīt Māstrihtas kritērijus. Kazenēvs pozitīvi novērtēja Latvijas sasniegumus izaugsmes atjaunošanā, vienlaikus akcentējot, ka Māstrihtas kritēriju izpildes izvērtēšanai jānotiek maksimāli atklāti.

Savukārt, pārrunājot kohēzijas finansējuma apjomu un lauksaimniecības tiešmaksājumu izlīdzināšanu, kas ir Latvijas prioritātes ES daudzgadu budžetā 2014.-2020.gadam, Eiropas lietu ministrs apliecināja Francijas gatavību konstruktīvi meklēt risinājumus, kas būtu pieņemami visām dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!