Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien saņēma vēstuli no Francijas prezidenta Žaka Širaka, portālu "Delfi" informēja Latvijas Republikas Valsts prezidenta kanceleja.
Vēstulē Francijas prezidents raksta:

“Svētdien, 29. maijā, Francijas tauta demokrātiski izteica savu viedokli un vairākumā noraidīja Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu.

Nerunājot par to, ko šis lēmums nozīmē manai valstij, es apzinos sekas, kādas šī situācija radīs Francijas partneriem un Eiropas Savienībai.

Bet šis lēmums nekādā ziņā neapšauba dziļās un vēsturiskās Francijas saistības Eiropas veidošanā. Francija ir Savienības dibinātājvalsts. Tā turpinās tur atrasties, respektējot savus pienākumus, un es tam personīgi sekošu līdzi.

Jau deviņas dalībvalstis pieņēmušas Eiropas Savienības konstitūciju un tagad parējām dalībvalstīm ir jāizšķiras par šo Konstitūcionālo līgumu.

Būs nepieciešams laiks, lai izpētītu kādas sekas uz Eiropas Savienību ir atstājis Francijas balsojums. Mums ir jāsāk domāt par šo jautājumu jau 16. un 17. jūnija Eiropadomes laikā.

No šī brīža es vēlētos Jums apliecināt savu vēlmi turpināt strādāt ciešā saistībā ar Jums Eiropas un tās nākotnes interesēs un pastiprināt sadarbību mūsu valstu starpā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!