Pēc nepilnu četru stundu uzstāšanās pēdējā vārdā "Bankas Baltija" (BB) lietā tiesājamais Tālis Freimanis Rīgas apgabaltiesā pirmdien paziņoja, ka viņam ir slikti. Uz tiesu izsauktie mediķi konstatējuši stenokardijas lēkmi.
Tiesnese Ināra Šteinerte žurnālistiem pavēstīja, ka Iekšlietu ministrijas sardzes pulka konvojam devusi rīkojumu vest Freimani uz centrālcietuma slimnīcu.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars BNS pastāstīja, ka Freimanis nogādāts cietuma slimnīcā un ārsti patlaban viņu izmeklē. Pēc tās rezultātiem mediķi lems, vai viņam palīdzību var sniegt cietuma slimnīcā, vai viņš jānogādā uz kādu pilsētas slimnīcu.

Freimaņa advokāts Aigars Belovs presei sacīja, ka ārsti esot gribējuši vest Freimani uz parastu slimnīcu, bet tiesnese esot devusi rīkojumu vest uz centrālcietumu. BNS nav izdevies iegūt šim apgalvojumam ārstu apstiprinājumu. Advokāts apgalvoja, ka viņa aizstāvamajam jau no rīta bijis slikti, bet viņš vēlējies doties uz tiesu.

BNS, sekojot mediķu automašīnai ar Freimani, konstatēja, ka mašīna devās pa to maršrutu, pa kuru parasti konvojs dodas uz centrālcietumu.

Freimanis savu pēdējo vārdu pirmdienas rītā turpināja no vietas, kur pirms gada pārtrauca. Viņš runāja aptuveni 40 minūšu, tad bija desmit minūšu pārtraukums, tad atkal runāja, pārtraukums un tādā režīmā līdz pusdienas pārtraukumam uz stundu, un pēc tam, norunājis vēl 30 minūtes, Freimanis noslīga krēslā un paziņoja, ka viņam ir slikti. Viņš bija ticis līdz 11. no 78 apsūdzības punktiem.

Tiesa no zāles izraidīja visas personas, izņemot Freimani.

Belovs informēja, ka tiesas sēde atlikta līdz 12.septembrim plkst.14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!