"Bankas Baltija" krimināllietā tiesājamais Tālis Freimanis iesniedzis sūdzību pret Latviju Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Kā liecina Eiropas Cilvēktiesību tiesas atbilde advokātei Irinai Kaukei, tiesa ir saņēmusi Freimaņa sūdzību šā gada 28.augustā.
Saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas nolikumu, viens no tiesnešiem, kas tiks iecelts par ziņotāju Freimaņa lietā, veiks sākotnējo sūdzības izskatīšanu un sniegs tiesai ziņojumu par to, vai šī lieta ir pieņemama izskatīšanai.

Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar advokāti Irinu Kauki, lai noskaidrotu Freimaņa sūdzības priekšmetu un tās iesniegšanas iemeslus.

Kā aģentūra LETA jau ziņoja, 28.augusta sēdē Freimanis tiesai norādīja, ka viņu nepieciešams pārvietot no Centrālcietuma slimnīcas uz citu, sertificētu slimnīcu.

Tiesājamais uzsvēra, ka viņam mēneša laikā bijušas 19 stenokardijas lēkmes, taču izmeklēšana nav veikta. Freimanis stāstīja, ka viņam tiek veiktas injekcijas un dotas zāles, bet citas ārstnieciskās darbības nav bijušas. Turklāt viņš nezinot, kādas zāles viņam tiek dotas.

Kā papildu iemeslu pārvietošanas nepieciešamībai Freimanis nosauca slimnīcas kamerā ievietoto AIDS slimnieku. Pēc viņa vārdiem, atrašanās vienā kamerā ar inficēto ir izraisījusi stresu un kļuvusi par iemeslu vēl vienai stenokardijas lēkmei.

Tiesājamais tiesa sēdes laikā sacīja, ka nepārvietošanas gadījumā viņš iesniegs sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā, jo ar šādu attieksmi tiek ignorētas viņa cilvēktiesības.

Tiesa "Bankas Baltija" lietā tiesājamā Freimaņa lūgumu pārvietot viņu uz citu slimnīcu neizskatīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!