Foto: LETA

Tas, vai sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" līdzīpašnieks un vadītājs Aigars Freimanis kļūs par laikraksta "Diena" galveno redaktoru, vēl ir tikai varbūtības līmenī, apgalvoja "Latvijas faktu" vadītājs.

Tāpat viņš arī norādīja, ka viņam nav vēl zināms termiņš, līdz kuram sniegt atbildi piedāvājumam kļūt par "Dienas" galveno redaktoru. "Tas ir atkarīgs no pārrunām ar "Dienas" vadību pirmdien, 7.janvārī."

Freimanis arī apstiprināja, ka par iespējamu sadarbību ar "Dienu" sarunas notikušas jau pagājušā gada vasarā. Toreiz viņš runājis ar 2012.gada aprīlī "Dienas" valdē ievēlēto Jāni Gavaru. Vēlāk esot bijusi tikšanās arī ar 2012.gada 31.decembrī valdes priekšsēdētāja amatu atstājušo Normundu Staņēviču, kā arī patlaban vēl esošo galvenā redaktora pienākumu izpildītāju un izdevniecības "Dienas mediji" galveno redaktoru Gunti Bojāru un "Dienas" padomes priekšsēdētāju Jāni Maršānu.

Runāts esot par to, kā attīstīt laikrakstu un "Dienas" medijus, kā arī par to, kā mazināt "Dienas" zaudējumus. Freimanis esot uzrunāts, jo viņš iepriekš bija pētījis mediju tirgu un to pārzinot.

Sociologs arī atklāja, ka "Dienā" saistībā ar plānoto mediju produktu klāsta palielināšanu ir paredzētas arī strukturālas izmaiņas. Taču sīkāk viņš neko vēl nevarēja atklāt.

Jautāts, vai gadījumā, ja viņš kļūs par "Dienas" galveno redaktoru, tas varētu kaut kā ietekmēt "Latvijas faktu" darbību vai ieviest izmaiņas tirgus un sociālo pētījumu biznesa tirgū, Freimanis teica, ka tas neietekmēs uzņēmuma darbību vai tirgus un sociālo pētījumu biznesa tirgu.

Viņš skaidroja, ka "Latvijas fakti" strādājot ļoti labi arī bez viņa klātbūtnes. "Tā tas jau ir no aptuveni 1998.gada, kad saskāros ar smagām veselības problēmām, kuru risināšanai bija vajadzīga arī ķirurģiska iejaukšanās. Kopš tā laika uzņēmums veidots tā, lai varētu funkcionēt arī bez manas klātbūtnes. Turklāt aptuveni pēdējos divus trīs gadus neesmu aktīvi piedalījies pētniecībā, vien pa retam kādā atsevišķā projektā, vai nu koordinējot vai interpretējot datus," sacīja sociologs.

Runājot par tirgu, viņš teica, ka arī šajā ziņā viņa kļūšana vai nekļūšana par "Dienas" galveno redaktoru neko būtiski izmainīt nevar. "Būtībā patlaban tirgus jau ir sadalīts un nekādām radikālām izmaiņām nebūtu jāseko."

Jautāts, vai veselības problēmas nevarētu traucēt pildīt galvenā redaktora amata pienākumus laikrakstā "Diena", Freimanis vien teica, ka par savām veselības problēmām ir informējis "Dienas" valdi.

Savukārt jautāts par tikšanos ar bijušo politiķi Aināru Šleseru un "Dienas" bijušo valdes priekšsēdētāju un uzņēmēju Viesturu Koziolu pērnā gada septembrī, Freimanis norādīja, ka toreiz esot runāts vien par tūristu plūsmas intensitāti Rīgā un Latvijā, kā arī par politiku. Nekādi jautājumi, kas attiektos uz AS "Diena", neesot tikuši apspriesti.

Kā ziņots, par laikraksta "Diena" galveno redaktoru varētu kļūt tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" līdzīpašnieks un vadītājs Freimanis, vēstīja Latvijas Radio, atsaucoties uz AS "Diena" padomes priekšsēdētāju Maršānu.

Patlaban "Dienas" galvenā redaktora pienākumus pilda izdevniecības "Dienas mediji" galvenais redaktors Bojārs.

Freimanim pieder 58% paša dibinātās tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" daļu, viņš ir kompānijas valdes loceklis. Atlikušie 42% pieder Somijas tirgus izpētes kompānijai "Taloustutkimus Oy", liecina "Firmas.lv" dati. Freimanis "Latvijas faktos" darbojas kopš uzņēmuma dibināšanas 1990.gadā.

"Latvijas faktu" apgrozījums 2011.gadā bija 225 048 lati, peļņa - 6344 lati, gadu iepriekš strādāts ar 304 791 lata apgrozījumu un 43 719 latu peļņu, bet 2009.gadā apgrozīti 352 973 lati un nopelnīti 66 885 lati. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

Kā ziņots, šogad par AS "Diena" valdes priekšsēdētāju tika iecelts Latvijas Televīzijas (LTV) bijušais ģenerāldirektors Edgars Kots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!