Rīgas apgabaltiesa šodien atsāka izskatīt "Bankas Baltija" krimināllietu, kurā tiesājamais Tālis Freimanis paziņoja, ka labprāt savu pēdējo vārdu nevis runātu, bet iesniegtu rakstiski. Pēc Freimaņa teiktā, pēdējā vārda sagatavošanai rakstveida formā viņam būtu nepieciešamas aptuveni trīs nedēļas laika.
Lietas tiesnese Ināra Šteinerte norādīja, ka šāds piedāvājums - izteikt pēdējo vārdu rakstiski - attiecas tikai uz slimošanas laiku, bet Freimaņa veselības stāvokli ļāvis viņam ierasties uz tiesu, tāpēc viņam pēdējais vārds ir jāturpina mutiski. Pēc šīs norādes Freimanis atsāka lasīt savu pēdējo vārdu, analizējot apsūdzības 12. epizodi no kopumā 78.

Freimanis nedaudz vairāk nekā stundas laikā izanalizēja 12. un 13. lietas epizodi, bet pēc tam lūdza tiesai pārtraukumu. Tiesa nolēma pasludināt pārtraukumu līdz rītdienas, 21.septembra, plkst.10.

Kā ziņots, tiesa iepriekšējā sēdē nolēma tiesājamajam Aleksandram Laventam, kurš arī šodien uz tiesu nav nogādāts, dot iespēju noklausīties otra lietā tiesājamā - Freimaņa pēdējo vārdu, nosūtot viņam audioierakstu no tiesas sēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!