Foto: F64

Anesteziologs-reanimatalogs Roberts Fūrmanis pametis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidenta amatu, liecina viņa paziņojums vietnē "Twitter".

"Dalos ar Jums par šodienas LĀB valdes sēdes laikā pieņemto lēmumu - es atsakos no viceprezidenta amata biedrībā, kuras vadība ir zaudējusi saikni ar kolēģiem un praktisko medicīnu, un kura nav ieinteresēta nepieciešamajās pārmaiņās, lai LĀB un ārsti spētu atgūt sabiedrības uzticību," teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka nesen LĀB valdi pameta arī ārsts Kārlis Rācenis, norādot, ka valdē notiekošais ir pretrunā ar viņa pārliecību.

Mediķis sarunā ar Latvijas Televīziju norādījis, ka biedrības valdē ir vērojamas dažādas intereses. "Neredzu vairs iespēju tajā efektīvi strādāt. Šī valde ir sevi izsmēlusi," sacīja Rācenis.

Viņš komentējis, ka atsevišķu valdes locekļu izteikumi viņam nav pieņemami.

Tāpat arī Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) paziņojusi, ka uz laiku pārtrauks sadarbību ar LĀB. LJĀA savā paziņojumā norāda uz "izteikti jūtamu LĀB valdes izvēli ignorēt krīzes situāciju."

Kopumā organizācijas valdē strādā 15 cilvēki.

Jau ziņots, ka LĀB valde, kura iepriekš pieprasīja Veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju, jau vairākus mēnešus ir ierauta iekšējās nesaskaņās, kurām pat pamatu ir organizācijas vadītājas Ilzes Aizsilnieces publiskie izteikumi par vakcīnām un sejas aizsargmasku valkāšanu.

Roberts Fūrmanis iepriekš izteicies, ka Aizsilniecei būtu jāatkāpjas no amata.

Komentējot Rāceņa lēmumu, Fūrmanis "Twitter" rakstīja: "Šī ziņa mani nepārsteidz. Ņemot vērā notikumus LĀB, loģisks LJĀA un Kārļa Rāceņa solis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!