22.decembrī atklās lidostas "Rīga" rekonstruēto pasažieru termināla ielidošanas sektoru, BNS pastāstīja lidostas viceprezidents Andis Damlics.
Viņš sacīja, ka celtniecības darbi pašlaik norit atbilstoši grafikam un celtnieki lidostas pasažieru termināla ielidošanas sektoru nodos 17.decembrī.

Rekonstrukcijas darbus sāka 30.aprīlī. Celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir celtniecības firma PBLC.

Pasažieru termināla projekta kopējās plānotās izmaksas ir 2,84 miljoni latu. Damlics klāstīja, ka celtniecības laikā bijuši nepieciešami arī papildu darbi, taču kopumā celtniecības izmaksas ir bijušas plānotajā apjomā.

Termināla projekta autors ir arhitektu birojs "Arhis". Tiek rekonstruēta daļa lidostas ēkas, kā arī blakus tiek celta jauna ēka, kuras kopējā platība būs 5100 kvadrātmetru. Jaunā ēka būs divos stāvos - pirmajā stāvā būs pasažieru ielidošanas sektors, bet otrajā - veikali un bāri.

Jau iepriekš lidostas "Rīga" vecākais viceprezidents Viesturs Veinbergs žurnālistiem norādīja, ka lidostas rekonstrukcijas mērķis ir panākt, lai lidosta "Rīga" ērtību ziņā neatpaliktu no lielākajām Eiropas lidostām.

Tāpat viņš uzsvēra, ka līdz 2014.gadam lidosta "Rīga" plāno sasniegt 1,4 miljonu pasažieru apgrozījumu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!